DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly: Jó teljesítmény, de fájdalmas ár érte

Pierre Gasly sikeresen befejezte a Malajziai Nagydíjat, ami pályafutása első versenye volt. A célba érkezésig azonban komoly fájdalmakat kellett elviselnie érte.

A Toro Rosso istálló (legalább) két futamra leváltotta a feltűnően alulteljesítő Danyiil Kvjatot és a 21 éves, Red Bull juniort, Pierre Gaslyt ültette a helyére Malajziában. A szabadedzéseken már villantott is a fiatal francia, aki azonnal felvette a ritmust és hasonló tempót autózott, mint rutinosabb csapattársa, Carlos Sainz.

Az STR12-s ülése azonban a jelek szerint nem illeszkedett tökéletesen a pilótához, így a kényelmetlen testhelyzet miatt egyre gyötrőbb hátfájással kellett szembenéznie az újonc versenyzőnek. A debütálásával elégedett Pierre Gasly, a fellépő hátfájás miatt azonban szenvedős délutánt tudhat maga mögött.

„Nem tartott meg normálisan az ülésem. Nem volt ideális a helyzet, nem sima kényelmetlenség volt. Az első körtől kezdve sokat mozogtam az ülésben, különösen nagy sebességnél az egész verseny alatt. Ha nem vagy teljesen az ülésedben és sokat mozogsz, nem ideális a hátad számára” – elemezte a kényelmetlenségeket Pierre Gasly, aki a 14. helyen fejezte be élete első Formula-1-es futamát.

Gasly jó munkát végzett, az ülése még nem volt tökéletes


„Egy idő után már nagyon fájt, a következő versenyhétvégére mindenképpen egy új ülést szeretnénk készíteni, Suzukában már azzal szeretnék futni. Véleményem szerint pozitív mérleggel zárhatom a versenyt, mivel az volt most a legfontosabb, hogy tapasztalatot gyűjtsek és célba érjek” – fogalmazott Gasly, aki teljesítette is a célkitűzést.

„Egyelőre még tapasztalatlan vagyok, visszanézve sok dolgot másképp tennék, leginkább a kék zászlós helyzeteknél és a gumikezelésben. Úgy vélem, kicsit túl korán ejtettük meg a kerékcserét. Versenyzőként nyilván folyamatosan nyomnád neki, alá akartam vágni a riválisoknak a korábbi kiállással, de a végén ennek ittam meg kicsit a levét” – utalt a verseny végi pozícióvesztésre a francia.

A Toro Rosso főnöke, Franz Tost szerint az újonc nagyon jól helytállt, az istálló alig várja, hogy lássa, mire megy Gasly Japánban jövő hétvégén. „Pierre ma is fantasztikus munkát végzett, pedig ez volt az első hétvégéje a csapattal, mégis kiválóan teljesített. Suzukában még inkább szeretném látni, mivel azt a pályát már ismeri a japán Super Formula bajnokságból” – dicsérte újonc pilótáját Tost.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: