DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamarosan eldől Massa jövője

Felipe Massa egyszer már elbúcsúzott az F1-től, most azonban úgy érzi, még egy évet szeretne maradni a Williamsnél. A döntés jelenleg viszont nem csak rajta múlik.

Egyre több pilóta nevét hozzák szóba a grove-i alakulattal, és még nem tudni, ki fog Lance Stroll mellett versenyezni náluk a 2018-as szezonban. Felipe Massa mellett Robert Kubica is esélyes lehet az ülésre, ráadásul Fernando Alonso sem döntött még a jövőjéről, de a McLaren Renault-ra váltásával a spanyol valószínűleg marad a wokingiaknál.

Massa egy évet még végigdolgozna a Williamsnél: „Tárgyalunk a csapattal, és tudják, hogy mindenképpen maradni szeretnék még egy évet. Mindig is profi versenyző voltam, vagyok, és úgy is fejezem be a karrierem. Számomra ez a legfontosabb. A csapat tudja, mire vagyok képes.”

„Itt mindenki, aki engem körülvesz, és érti a dolgát, a mérnököktől kezdve a többi dolgozón át, az én oldalamon áll. Ez pedig nagyon sokat számít nekem” - folytatta a brazil azzal, miért érzi jól magát 

 massa-maradna-2017



A Williams pilótája elárulta, most nem az ő kezében van a sorsa, mint legutóbb, amikor Bottas távozása miatt visszahívták még egy szezonra: „Vannak viszont olyan döntések, amik nem a pilóta tehetségétől függenek, vagy attól, hogy mit nyújthat a csapatának. Ez a mostani helyzet sem a mérnökökön múlik. A menedzsment emberei saját maguk döntenek, és remélhetőleg ez jó irányba visz majd minket.”

Massa még ennyi év után is jól érzi magát az autóban: „Teljesen motivált vagyok egy újabb szezonhoz. Maradok, ha a csapat szeretné. Ha ez így lesz, biztos vagyok benne, hogy a legjobbamat fogom nyújtani, ahogy már sokszor meg is tettem. De ha mégsem, találni fogok mást az életemben.”

„Biztos, hogy nem fogok várni decemberig. Nem akarok határidőt mondani, de remélem, hogy a következő hetekben már többet fogok tudni. Nem akarok úgy érkezni az utolsó két versenyemre, hogy nem tudom, hol leszek jövőre. Meglátjuk, mi lesz, remélem hamarosan több információval szolgálhatok” - zárta Massa mondandóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: