DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Gasly Kvjatnak: Sajnos ez a sport így működik

A pályafutása első F1-es hétvégéjére készülő francia pilóta sajnálja az oroszt, de szerinte Kvjat is pontosan így került be a száguldó cirkuszba, ő most csak magára koncentrál.

A hét legfontosabb F1-es híre eddig mindenképpen az, hogy Danyiil Kvjatot "kispadra teszi" a Toro Rosso és kipróbálja helyette a fiatal Pierre Gaslyt. A Red Bull francia tehetsége élete első F1-es hétvégéjére készülhet, így természetesen nem igazán törődik azzal, hogy mi lesz Kvjat sorsa, csak magára koncentrál.

"Sajnos ez a sport így működik. Ő ugyanilyen helyzetben volt, mielőtt megérkezett a Formula-1-be, várt az esélyre és valaki más helyére ülhetett be. Természetesen sajnálom őt, nagyon jó és tehetséges versenyző. Sajnos ez most így alakult, én vehetem át a helyét. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra ott lesz a rajtrácson. Talán" - mondta az oroszról Gasly, aki azt is hozzátette, hogy nem volt lehetősége beszélni Kvjattal.

gasly-malajzia



A francia pilóta most ezekkel a dolgokkal nem is törődik, csak arra koncentrál, hogy Malajziában jól teljesítsen és bizonyítsa képességeit - ezzel valószínűleg be is biztosítaná magának az ülést 2018-ra. "Egyelőre nem tudom, hogy hány versenyt teljesíthetek a Formula-1-ben, még semmi sem dőlt el. A csapat azt mondta, hogy koncentráljak erre a hétvégére és hozzam ki magamból a lehető legtöbbet. Az F1 még teljesen új nekem, ez lesz az első nagydíjam, szóval nincsenek különösebb célok" - magyarázta.

Gasly egyébként a harmadik jelenlegi francia pilóta lesz ezen a hétvégén Romain Grosjean és Esteban Ocon mellett - Grosjean meg is jegyezte, hogy reméli, honfitársát nem ítélik meg a bemutatkozása alapján, hanem felkészítik a 2018-as szezonra és megkapja a lehetőséget.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: