DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meglepő húzás a Red Bull pilótaprogramjában

Az energiaitalos istálló fiatalokat nevelő programja négy új névvel gazdagodott, ám nem olyan módon, ahogyan arra számítani lehetett - egyelőre nincs új Max Verstappen a láthatáron.

A Red Bull Junior Team legtapasztaltabb versenyzője, Pierre Gasly - aki két győzelme után egy második hellyel erősítette pozícióját a sugói futamon a japán Super Formulában - minden bizonnyal jövőre a Toro Rossónál kap állást, és végre bemutatkozhat a Forma-1-ben, mögötte azonban hatalmas szakadék tátong: a GP3-as Niko Kari év végén elhagyja a csapatot, a Richard Verschoor-Dan Ticktum-Neil Verhagen trió pedig nem az elvárások szerint teljesít.

A Red Bull Junior Team 2017-es felállása: a jobbról második helyen álló Niko Kari jövőre már nem lesz a csapat tagja


Az energiaitalosok ezért négy új névvel bővítették programjukat, meglepő módon azonban még mindannyian a gokartosok között űzik az ipart. A legismertebb név Jack Doohan, a motoros legenda Mick Doohan 14 éves fia, mellette még a szintén ugyanennyi idős, norvég Dennis Hauger, valamint két 13 éves brit tehetség, Johnny Edgar és Harry Thompson élvezheti ezentúl az osztrákok támogatását.

Edgar és Doohan még jövőre is a gokartosok táborát fogja erősíteni, másik két társuk azonban a brit F4-ben fogja tekerni a kormányt. „Vannak idők, amikor több potenciális sztár van a piacon, de olyan is előfordul, amikor nem” - idézte az F1i.com Christian Hornert, a Red Bull Racing csapatfőnökét. „Az alsóbb kategóriákban nem igazán látok nagyon tehetséges versenyzőket, néhány kivételtől eltekintve az F2-ben, az F3-ban, valamint a GP3-ban. Ezért döntöttünk úgy, hogy visszatérünk a gyökerekhez, és a legjobb gokartversenyzőkkel szerződünk le.”

Dennis Haugert egyébként az a Harald Huysman menedzseli, aki egykor Jenson Button ügyeit intézte, sőt, Kimi Raikkönen jobbkeze is volt, mielőtt átadta volna a finn pilótát a Robertson-családnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: