DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A McLaren-Renault házasság az F1-nek is jó”

Stoffel Vandoorne sajnálja, hogy a Hondával való kapcsolat nem a várakozásoknak megfelelően alakult, de úgy érzi, a francia motorgyártóval kötött szerződés mindenkinek az előnyére válhat.

A Szingapúri Nagydíj múlt pénteki edzésnapján jelentették be hivatalosan is, amit már hetek óta tényként kezeltek: a McLaren három évnyi szenvedés után szakít a Hondával, és 2018-tól kezdődően a Renault erőforrásait használja majd a Formula-1-ben. A két fél természetesen az ilyenkor szokásos optimizmussal tekint a jövőbeli kapcsolatra: a wokingiak nyilván a feltámadást várják az új házasságtól, de Alain Prost szerint a francia motorgyártónak is hasznára válik majd az együttműködés.

mclaren-vandoorne-singapur-2017-1



A csapat egyik pilótájának sorsát közvetlenül is befolyásolhatja az új szerződés, hiszen állítólag Fernando Alonso csak úgy volt hajlandó a McLarennel maradni, ha megszabadulnak a japánoktól. Most pedig az istálló másik versenyzője, Stoffel Vandoorne is elmondta véleményét a bejelentéssel kapcsolatban:

„Először is, szerintem nagy kár, hogy a Hondával való együttműködés nem úgy sikerült, ahogy eltervezték, mert úgy vélem, az lett volna a legjobb mindenkinek, ha minden jól alakult volna velük” – írta Vandoorne a Motorsport.com szakoldalon vezetett blogjának Szingapúr utáni bejegyzésében.

„De az is elég izgalmasnak ígérkezik, hogy jövőre már a Renault lesz a csapat partnere. Ez jó a McLarennek, jó a Renault-nak és jó magának a Formula-1-nek is. Úgy gondolom, ez a hír új lendületet adhat a csapatnak, hogy nagy lépést tegyünk előre a következő szezonban. Persze az idei év végéig még keményen fogjuk nyomni a Hondával együtt. Még hat futam hátravan, és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni belőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: