DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen ugyanarra számít Malajziában is

Max Verstappen részese volt a szingapúri rajtbalesetnek, ami miatt a teljes hétvégi munkája kárba veszett. A hőség és a páratartalom mindkét helyszínen pokoli, így nem számít jobbra a holland Malajziában sem.

Komoly kihívást jelent még a fizikailag legjobban felkészült pilóták számára is a Szingapúri és a Malajziai Nagydíj, ugyanis mindkét hely nagyon magas hőmérsékletet és szintén magas páratartalmat tartogat. Verstappen a sepangi időmérő edzés napján tölti be majd 20. életévét, tavaly ezen a helyszínen egy remek második hellyel ünnepelhetett.

A Szingapúri Nagydíj mindössze néhány másodpercig tartott Max Verstappen számára, majd a rajtbaleset miatt túlságosan megsérült autója miatt máris a pályán kívül találta magát. Speciális tréningekkel igyekezett szoktatni magát a forrósághoz a holland, ezt már megosztotta a rajongókkal a verseny rajtja előtt.

Verstappen szerint az időjárási körülmények nagyon próbára teszik az embert


Malajzia újabb helyszín várhatóan óriási forrósággal. „Szingapúrban és Malajziában is nagyon magas a hőmérséklet és a páratartalom, ráadásul rögtön egymás után is következnek a versenynaptárban. Ehhez kell igazítani az edzéstervünket is. Nem csak nekünk, hanem a bokszutcában dolgozóknak sem könnyű a helyzetük, egész hétvégén az overalljukban kell a legjobbjukat nyújtani. Biztos vagyok abban, hogy annyira melegük van, hogy a hétvége folyamán több kilót is veszítenek a súlyukból” – mutatott rá a nehézségekre Max Verstappen.

„Az elmúlt évben kettősgyőzelmet arattunk Malajziában. Egy kiváló kerék a kerék elleni párharcom volt Daniellel, miközben végig hagytunk egymásnak elég helyet. Ez a rajongók számára izgalmat és nagyszerű akciókat tartogatott, a csapatnak pedig végül egy kiváló eredményt” – emlékezett vissza a 2016-os versenyre Verstappen, ahol Ricciardo mögött második lett.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: