DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sainz még nem tudja, hol fog versenyezni Malajziában

A spanyol F1-es versenyző hivatalosan a 2018-as szezontól áll a Renault kötelékébe, ám azt sem zárta ki, hogy már a soron következő Malajziai Nagydíjon átnyergel az enstone-iakhoz.

Tény, hogy Fernando Alonsón kívül a toppilóták helyzete biztos 2018-ra, kicsit mégis meglepő, hogy az utóbbi napokban Carlos Sainz körül forog a világ a Forma-1-ben. Szingapúrban biztossá vált, hogy a spanyol a Renault-é 2018-ra, igaz, csak kölcsönben, mert a Red Bullnak opciós joga van rá, így természetesen előfordulhat, hogy 2019-ben visszahívják a nagycsapathoz. A távolabbi jövőt illetően az egészen közeli időszak is téma volt a paddockban, hiszen az a hír járta, hogy Sainz már Sepangban elfoglalhatja Jolyon Palmer helyét.



A brit ezt maga cáfolta meg a szingapúri sajtótájékoztatón, a verseny előtti csütörtökön, ám leendő utódja nem zárta ki, hogy mégis így lesz majd. „Senki sem mondta még nekem, hogy mit fogok csinálni” - nyilatkozta Sainz a spanyol Onda Cero rádiónak, majd későbbi lehetőségeit ecsetelte: „Egy olyan másik csapathoz kölcsön adott pilóta vagyok, amely erősebb lehet a következő évben.”

„Ha visszatérek, az az első csapatnál fog történni, ez afféle biztosíték számomra”. Amikor arról kérdezték, hogy lesz-e esélye a világbajnoki címre a közeljövőben, így válaszolt: „Ha a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz mennék, akkor igen. Személy szerint nagyobb esélyét látom ennek 2020-ra. De jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Fernando Alonso hamarabb fogja megszerezni harmadik világbajnoki címét, mint Carlos Sainz az elsőt” - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: