DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nagyon jó lehet a Williams 2018-as autója

A Williams-Mercedes egyre lejjebb csúszik az erősorrendben idén, ám Felipe Massa figyelmeztet, hogy a jövő évi versenyautó merőben új ötletekkel áll majd elő és újra fejlődni fognak. Érzi a jótékony változást az istállónál.

Felipe Massa, a Williams tavaly visszavonuló, majd a tél során mégis reaktivált pilótája örül, hogy csapatánál pozitív irányba változott a mentalitás. Ennek ellenére úgy véli, hogy ennek hatása csak 2018-tól lesz az eredményekre. Rá is fér a grove-i istállóra a siker, mert a 2014-es kiugróan jó év után ismét leszállóágba került, már a konstruktőri ötödik helyet is komoly veszély fenyegeti.

A Williams istállónál a mentalitás és a fejlesztési módszerek drámaian megváltoztak az elmúlt hónapokban, hála az idei évre szerződtetett Paddy Lowe hozzáállásának, aki technikai igazgatóként tevékenykedik. A brazil pilóta szerint ennek mindenképpen jótékony hatása lesz az autó fejlesztésére, de a jövő évig nemigen fognak ezek megjelenni.

Legutóbb, a Szingapúri Nagydíjon ismét kijöttek a versenyautó gyengeségei. Annak ellenére, hogy számos autó kiesett az élmezőnyből, Felipe Massa mégsem volt képes pontszerző helyen célba érni, csak 11. lett. Mindössze a tavalyi Ferrari-motorokat használó Pascal Wehrleint sikerült legyőznie, aki körhátrányban fejezte be a versenyt.

A Williams jövőre megint jó lesz - legalábbis Massa szerint


Massa jövője bizonytalan, nem biztos, hogy 2018-ban is folytathatja pályafutását, így könnyen lehet, hogy nem fogja tudni élvezni a Williams felemelkedését. „Nem hinném, hogy a gondokat a szezon végéig megoldjuk, de egy kicsit biztosan tudunk fejlődni még ebben az évadban is. A fejlesztés új alapokra helyezése, az új mentalitás változásokat hoz majd. Már most változott sok minden, de ebben az évben nem fogjuk érezni ennek pozitív hatását” – nyilatkozta 2008 ezüstérmese.

Segített-e Paddy Lowe érkezése? „Igen, nagyon sokat. Nemcsak Paddy, de szerintem a csapat mentalitása is kiváló lett. Rengeteg elképzelésünk volt hibás, de ezek már jól működnek. Sajnos idén nem tudtuk annyira fejleszteni az autót, mint szerettük volna, de jövőre más lesz. Az új autó tervezése és fejlesztése teljesen új alapokon nyugszik, a jövő évi versenyautó kinézetében is teljesen más lesz. Ennek ellenére nem lehet megjósolni, hol leszünk jövőre, mivel nem tudjuk, mit csinálnak a többiek” – tette hozzá Massa.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: