DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Palmer bekopogtatott a Williamshez

Egy jó eredmény, és nagyot fordul a világ egy versenyző körül: nemrég még úgy tűnt, Jolyon Palmer már év vége előtt kikopik a mezőnyből. Most apja úgy látja, Kubica helyett őt választhatja a Williams.

Azon a hétvégén, amelyen bejelentették, helyét 2018-ban Carlos Sainz veszi át a Renault-nál, Jolyon Palmer pályafutása legjobb eredményét érte el: az addig egyetlen pontot gyűjtő brit hatodikként zárta a Szingapúri Nagydíjat. Alig egy hete még arról szóltak a pletykák, hogy Sainz már Malajziában kitúrja helyéről Palmert, a sikeres verseny után azonban a versenyző és kompániája úgy érzik, jövőre is lehet számára hely a mezőnyben:

„Ebben a pillanatban a Renault-val kapcsolatos hírek még frissek számomra. Részemről igyekszem a hátralevő hat versenyből a legtöbbet kihozni. Szeretnék a Formula-1-ben maradni, vannak még lehetőségek, emiatt pedig még inkább bizonyítanék a következő hat nagydíjon” – nyilatkozott magabiztosan Palmer.



Apja, a Formula-1-ben 1983 és 1989 között szereplő Jonathan Palmer konkrét csapatot is megnevezett: úgy véli, fia labdába rúghat a Williamsnél. Felipe Massa helye a csapatnál egyre bizonytalanabbnak tűnik, míg Robert Kubicát a Renault-bejelentés után szóba hozták az istállóval, korábban pedig Fernando Alonso vagy Paul di Resta neve merült fel.

„Még néhány ilyen jó verseny, és a Williams is felkaphatja a fejét. A Williams a lehető legjobb opciót akarja, a következő pár versenyen pedig Jolyonnak esélye lesz megmutatni, hogy ő az” – taksálta Kubica fölé saját fiát az idősebb Palmer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: