DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Palmer pályafutása legjobb eredményét szállította

Jolyon Palmer a sok balszerencse után végre megmutatta, mit tud és karrierje legjobb eredményével jelentkezett. Jövőre elfoglalják helyét a Renault-nál, de a brit nem adja fel F1-es álmait.

Szingapúrban a kaotikus futam során Jolyon Palmer kimaradt minden balhéból és egy kiváló hatodik hellyel örvendeztette meg rajongóit és a Renault istállót. Palmernek ez mindössze az első pontszerzése idén, egyben pályafutása legjobb eredménye. Éppen néhány napja tudta meg, hogy jövőre a Renault már nem tart igényt a szolgálataira (nem valószínű, hogy nagyon meglepte, tekintve idei teljesítményét), a nyomástól megszabadulva pedig szépet autózott a Marina Bay pályán.

„A piros lámpák kialvásától kezdve a verseny nagyon élvezetes volt. Amikor esik az eső, sosem tudhatod, mire számíts. Jól rajtoltunk és igazán erősek voltunk vizes pályán. Senki sem tudhatta előre, hogy változik az időjárás, a magam részéről nagyon élveztem a körülményeket ma. Szép manőverrel előztem meg Bottast, majd az élcsoport tempóját tartottam. Nagyon simán alakult a versenyem” – nyilatkozta mosollyal az arcán Jolyon Palmer.

„Minden hétvégén a legjobbadat akarod adni, ennek a hétvégének az eredménye pedig végre nem nélkülözte a szerencsémet. Jöhetett volna már hamarabb is, Bakuban, Silverstone-ban, vagy Spában, remélem, erre építhetünk a következő hat versenyen is. Ebben a pillanatban a Renault-val kapcsolatos hírek még frissek számomra. Részemről igyekszem a hátralevő hat versenyből a legtöbbet kihozni. Szeretnék a Formula-1-ben maradni, vannak még lehetőségek, emiatt pedig még inkább bizonyítanék a következő hat nagydíjon” – utalt Renault-s ülésének elvesztésére a brit.

Palmernek kijött a lépés Szingapúrban


„A Renault dönt, kié az ülés a következő szezonban, nehéz évem volt, tele technikai hibával, de én szintén számos hibát elkövettem. A média állandóan a jövőmről kérdezősködött, ez még kicsit nehezített rajta, de megtanultam kikapcsolni ezt az érzést és csak a vezetésre fókuszálni. Mindig is jó kapcsolatom volt a csapattal, ez most sem változott meg, még hat futamot töltök el velük. Két éve vagyok a Renault tagja, de előtte egy évig már Enstone-ban dolgoztam velük. Remélem, jó nyomot hagyok magam után az évad végén” – tekintett előre Jolyon Palmer.

Palmer hatodik helyezése kiváló, de valóban nagy szerencsével szerzett ennyi pontot. Az előle indulók közül ugyanis Vettel, Verstappen, Raikkönen, Alonso és Hülkenberg is kiállni kényszerült ütközés vagy technikai hiba miatt, tehát ha az említett öt pilóta gond nélkül befejezi a versenyt, akkor Palmer ismét kicsúszott volna a pontszerző zónából. Másrészt azonban alig maradt le Pereztől, elverte a McLarennel Vandoorne-t, a Williams autóit, a két Haast és Ocont is. A Renault számára pedig Hülkenberg kiesése ellenére is öröm a végeredmény, mivel Palmer nyolc pontjával négy egységet vert a francia istálló a Williamsre (Stroll 8. lett), tehát jelentősen csökkentette az eddigi 21 pontos különbséget, a Haast pedig már korábban megelőzte a Renault.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: