DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamilton szerint a Ferrari visszajön a meccsbe

Lewis Hamilton egyszerre nagyszerű és szerencsés győzelmet aratott az esős Szingapúri Nagydíjon, nagy lépést tett ezzel negyedik világbajnoki címe felé. A brit figyelmeztet, nincs még vége, nem dőlt el semmi.

A háromszoros világbajnok szerencsésen kimaradt a rajtbalesetből, melynek során Vettel, Raikkönen és Verstappen egymást ütötték ki a versenyből, így az ötödik helyről indulva zseniális versenyzést bemutatva, de komoly szerencsével megnyerte a Mercedesnek egyáltalán nem fekvő szingapúri helyszínen a futamot. Immáron 28 pontos előnnyel rendelkezik fő riválisa, Sebastian Vettel előtt, de Hamilton szerint ez még nem döntött el semmit, hat nagydíj van még hátra a szezonból.

„Őszinte leszek, nagyon szoros csatának nézünk elébe a záró futamokon, Japánban és Brazíliában különösen erős lehet a Ferrari. Nehéz jósolni előre. de a Ferrari nem adja fel és fel fog újra zárkózni. Hogy karma volt-e ez Azerbajdzsán miatt? Nem tudom, de bármi is volt, nagyon jól jöttem ki belőle” – válaszolt a Sky Sports kérdéseire Lewis Hamilton.

Hamilton komoly előnyre tett szert, de még nem dőlt el a versengés


Verstappen Vettel viselkedését fogadta értetlenséggel, főleg, hogy a rajtnál szerinte a német felesleges kockázatot vállalt, miközben a világbajnoki címért harcol. Júliusban húsz ponttal még Vettel vezetett az összetettben, immáron ez 28-pontos hátránnyá változott Hamiltonnal szemben.

Lewis Hamilton éppen azt emelte ki, hogy év elején elhatározta, a hibák számát kell lecsökkentenie a minimumra, miután tavaly ezek miatt kapott ki Nico Rosbergtől a világbajnokságban. „Egész évben ez a célom, hogy folyamatosan összpontosítsak és ne kövessek el hibát. Ebben óriásit fejlődtem tavalyhoz képest. 2016-ban rengeteg hiba esett meg velem, technikai és vezetői is. Az idei kiváló összpontosítás pedig úgy tűnik, hogy működik” – fogalmazott a világbajnoki éllovas.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: