DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ezért szerződtették Vandoorne-t

Stoffel Vandoorne végre igazán jó hétvégét teljesített Szingapúrban és Alonso peches rajtkarambolja után hátára vette a csapatot. A McLaren vezetősége nagyon elégedett a belga pilóta fejlődésével.

A McLaren második számú pilótája túlélte a kaotikus Szingapúri Nagydíj minden balhéját és a sok kiesőt hozó futamon végül karrierje legjobbját nyújtva a hetedik helyen végzett, ezzel hat nagyon értékes pontot szerzett a McLaren-Hondának.

Ahogy a körülötte rajtoló autók többségének, Vandoorne-nak is át kellett vágnia az első sikánt, hogy elkerülje a rajtbalesetet, aminek során az élről rajtolók összeütköztek és kiestek a versenyből. Onnantól a belga hibátlan versenyzéssel látta meg a kockás zászlót.

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke rendkívül elégedett Stoffel Vandoorne kiváló vezetésével. „Amikor nem sokkal a rajt előtt megnyíltak az égi csatornák, tudtuk, hogy nagyon izgalmas, megjósolhatatlan Szingapúri Nagydíj áll előttünk. Valóban így is történt”.

Stoffel Vandoorne a második félévben már közel Alonso tempójához


„Minden nehézség ellenére Stoffel a hetedik helyen hozta be az autót, abszolút mindent kihozott a technikából. Amikor az extrém esőgumin futott, amikor az átmenetin és amikor az ultralágyon, akkor is a maximumot nyújtotta. A hatodik hely is lehetséges lehetett volna, de a második kiállásánál az egyik első kerékkulcs nem működött jól, emiatt a bal első kerék nem jött le időben, ezzel időt veszített” – dicsérte pilótáját a csapatfőnök.

„Ez a kis késlekedés okozta azt, hogy jó tempója ellenére végül nem tudott kellően felzárkózni Jolyon Palmerre. Hetek óta kiváló teljesítményt nyújt Stoffel, ezért szerződtettük az idei évre, teljesen felvette a tempót” – zárta gondolatait Eric Boullier.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: