DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A netről tudta meg Palmer, hogy kirúgták

A brit pilóta még nem gondolkodott el azon, mihez kezd jövőre. Attól legalább nem kell tartania, hogy a következő versenyeken elveszti ülését: már ha hihet az ezt állító Sainznak és Renault-nak…

Pénteken jelentették be, de múlt szombat óta volt nyílt titok, hogy a Renault új versenyzőt igazol 2018-ra, Carlos Sainz személyében. Az ügy kárvallottját, az ülését elvesztő Jolyon Palmert csak azután értesítette csapata, hogy a hírt kiszivárogtatta a sajtó: így fordulhatott elő az a kínos helyzet, hogy az internetet böngészve, a pilótaváltásról elsőként beszámoló F1-es híroldalról értesült menesztéséről.

„Akkor tudtam meg, amikor az Autosporton olvastam róla. Aztán azt is megtudtam, hogy igaz, mivel beszéltem néhány emberrel” – mondta el az Autosportnak Palmer. „Természetesen tisztában voltam vele, hogy annak fényében, milyen munkát végeztem idén, a csapat másokat is megkeres, hiszen nehéz évem van. De biztosra nem lehet venni semmit, amíg nincs vége. Ugyanezt érezhettem volna tavaly is többször.”

„Izgatott vagyok a következő évvel kapcsolatban, hiszen más lesz, és tudom, hogy mit nem fogok csinálni. Van időm gondolkozni rajta és dönteni, egyáltalán nem aggódom a jövőm miatt. Eddig a Renault-nál maradásra koncentráltam, nemrég tudtam meg ezt, most pedig, hogy nem maradok velük, más lehetőségekre tekinthetek az F1-en belül és kívül” – mondta Palmer. Mikor felhívták a figyelmet arra a – valljuk be, Palmer számára inkább csak elméleti – lehetőségre, amely a Williamsnél támadhat, ha Felipe Massa nem marad, így válaszolt: „Jelenleg nem tudom, ezzel még várni kell. De a Williams komoly név, fiatal koromban szurkoltam nekik, egy jó öreg brit csapat, amelynek apám is vezetett.”



A múlt hétvégi hírekben az az opció is szerepelt, hogy Sainz talán már a Szingapúrt követő Malajziai Nagydíjon leváltja az idén pont nélkül álló Palmert. Ezt a lehetőséget a brit pilóta továbbra sem ismeri el, de Sainz is úgy nyilatkozott, mint aki mit sem tud róla.

„Jelenleg 100 %-ban biztos vagyok abban, hogy a Toro Rossónál leszek a következő versenyen, mert nekem ezt mondták” – nyilatkozta Sainz az Autosportnak. „A többi csak spekuláció, és valószínűleg én fogok utoljára tudni róla. Minden döntést a Red Bull és Renault hoz meg. Ha történik valami, az az ő tárgyalásaik eredménye, nekem semmi befolyásom nincs rá.”

A Renault részéről Cyril Abiteboul határozottan cáfolta az eshetőséget: „A valóság az, hogy Carlos Melbourne-ben, 2018-ban ül az autóba. A kérdés nyilvánvalóan Jolyon Palmer helyzetével van összefüggésben, ezzel a spekulációval pedig nekünk – neki és a csapatnak – már nem is tudom, hány verseny óta együtt kell élnünk. Kissé megnehezíti Jo életét, igazságtalan vele és a csapattal szemben is. Bizonyos fokig talán a jelenlegi teljesítményére is negatív hatással van” – mondta a Renault Sport ügyvezető igazgatója. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: