DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Eldőlt: A Renault kikölcsönzi Sainzot a Red Bull-tékából

A pénteki bejelentéshurrikán részeként a Carlos Sainz jövőjéről szóló találgatások végére is pont került. A Toro Rossónál harmadik évét töltő spanyol a következő szezontól a Renault versenyzője lesz, de a Red Bullnál visszavárják.

Sainz a szezon során egyszer már vitába is keveredett a Red Bull vezetőségével amiatt, mert három év után minden áron feljebblépést szeretett volna kiharcolni magának 2018-ra, ám az anyacsapatnál jelenleg nincs számára hely. Az energiaitalosok végül úgy döntöttek, mindenki érdekét az szolgálná a legjobban, ha lehetővé tennék a spanyol ideiglenes távozását a Renault-hoz, ahol egy nagyobb közösség részeként folytathatja a fejlődést. A Red Bull azonban nem szakította meg a kötelékeit Sainzcal, és egyelőre csak egy évre engedték el ők, 2019-től tehát szükség esetén ismét számítanak a szolgálataira valamelyik istállójuknál.

sainz



„Nagy öröm számomra, hogy csatlakozhatok a Renault F1-es csapatához” - mondta a közleményben Sainz. „Igazi megtiszteltetés, hogy egy gyári istálló versenyzője lehetek, és remélem, viszonozni tudom majd a Renault belém fektetett hitét a pályán nyújtott teljesítményemmel. Már várom, hogy együtt dolgozhassak mindenkivel Enstone-ban és Viryben, valamint hogy Nico Hülkenberg oldalán vezethessek. Már eddig is együttműködtem a Renault-val a Formula-1-ben, így ismerem a motivációikat és a képességeiket. Ez egy izgalmas, új fejezet kezdete a karrieremben. Szeretnék köszönetet mondani a Red Bullnak a bizalmukért és a támogatásukért, ami lehetővé tette számomra, hogy megragadjam ezt a lehetőséget. Végül, de nem utolsósorban külön köszönök mindent azoknak az embereknek, akikkel a Toro Rossónál dolgozok.”

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul is örömmel fogadja új szerzeményét a csapatban: „Carlos Sainz egy nagyon ígéretes versenyző, akit egy ideje már kiszemeltünk magunknak, hiszen a Renault juniorszériáiban is sikeres volt. Remek hír, hogy megerősíthetjük Carlos érkezését a 2018-as szezontól: a választás illeszkedik a középtávú stratégiánkhoz. Úgy érezzük, hogy Nico és Carlos a pályán és azon kívül is kiegészítik majd egymást, kettőjük egysége pedig előrelendít minket a rajtrácson. Köszönjük Helmut Markónak, hogy kölcsönadta Carlost erre az időszakra, és köszönjük Jolyonnak [Palmer] is az elmúlt két szezonban nyújtott kemény munkáját.”

A hírek azonban egyelőre mindenhol a 2018-as érkezésről szólnak, azon sejtések tehát, miszerint Sainz már a következő futamtól, a Malajziai Nagydíjtól elfoglalhatja Palmer helyét, egyelőre nem igazolódtak be. Persze lehet, hogy ez majd még a következő napok fejleménye lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: