DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Sainz egyre közelebb a Renault-hoz

Már a spanyol F1-es pilóta menedzsere is megerősítette, hogy csak idő kérdése az enstone-iakkal való szerződéskötés - de mi lesz a sorsa a Malajziai Nagydíjon?

Az elmúlt napok felgyorsuló eseményeinek sodrásában egyre több elem kerül a helyére: már majdnem hivatalos, hogy a Toro Rosso 2018-tól három éven keresztül a Honda motorjait fogja használni, sajtóhírek pedig azt súgják, hogy a Renault 2019-től nem kívánja ellátni erőforrásaival a Red Bullt, és jövőre már a McLarennel lépnek szövetségre.



Az energiaitalosok egyik leféltettebb kincse, Carlos Sainz így kerülhet a Renault-hoz, Jolyon Palmer helyére - noha paddock-pletykák szerint már Malajziában megtörténhet a csere, a brit maga jelentette ki, hogy az év összes hátralévő futamán szerepelni fog, édesapja pedig jogi lépéseket helyezett kilátásba, ha a Renault Sepang előtt búcsút intene a 2014-es GP2-es bajnoknak.

Nos, Sainz menedzsere és unokatestvére, Carlos Oñoro Sainz a GPUpdate.net-nek megerősítette, hogy a szerződés megkötése közel van, ám még nem történt meg. „Már csak a részletek kérdésesek, ezért remélhetőleg hamar sikerül megegyeznünk 2018-at illetően.” Maga az érintett úgy vélekedett, hogy nem mondhat semmit jelenlegi helyzetéről, ez különben is csak elvonná a figyelmet a pályán történő dolgokról.

Ami a Malajziai Nagydíjon történő beugrást illeti, a menedzser nem tudott újdonsággal szolgálni. „Olvastam, hogy Carlos már ebben a szezonban ott fog vezetni, de ez teljesen új számomra. Még nem beszéltünk róla. Talán a Red Bull és a Renault ügyéről van szó, de nem tudok róla, hogy csapatot váltanánk még ebben a szezonban” - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: