DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A Toro Rosso-Honda-házasság részletei is kiszivárogtak

Sajtóhírek szerint a nagy bejelentésekre a szingapúri hétvége későbbi részéig várni kell, a McLaren, Toro Rosso, Renault és Honda szereplésével zajló történetről azonban már egyre többet tudni.

A motorsport.com információi szerint a Red Bull és Honda tárgyalásai arról, hogy a másodcsapat Toro Rosso a japánok erőforrásaira vált, akkor kezdődtek meg, mikor a motorszállító második partnert keresett, megegyezése a Sauberrel azonban meghiúsult. Miután a McLaren úgy döntött, szakít a Hondával és Renault-ra vált, az egyeztetések feléledtek, hiszen a japánoknak szükségük volt új motorpartnerre, a franciáknak pedig egy csomag erőforrást kellett felszabadítaniuk.

Hosszas diskurzus után döntés született, amelyet azonban még nem csütörtökön, hanem a hétvége további részében jelentenek be. Helyszíni újságírók értesülései szerint hivatalos bejelentés az első szabadedzés közben fog érkezni.



A lap úgy tudja, a Toro Rosso hároméves szerződést írt alá a Hondával – akárcsak a McLaren a Renault-val –, hogy az 2020-ban, az új motorszabályok érkezését megelőzően járjon le. Ezzel a Toro Rosso motortéren végre stabilitást fog mutatni, miután 2016-ban Renault-ról Ferrarira váltott, majd idén ismét a francia gyártóra.

A spekulációk szerint az együttműködés tesztüzem lesz a Red Bull számára, amelynek célja kideríteni, megérné-e a nagycsapatnak a japán erőforrásra váltani. Friss sajtóhírek szerint más lehetősége nem is marad az energiaitalos csapatnak, a Renault ugyanis 2019-től fogva már nem kíván együttműködni az osztrákokkal – nyilván a McLarennel való partnerséget helyeznék előtérbe a Red Bull-lal szemben, amellyel évek óta problémás kapcsolatot ápolnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: