DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

A korábbi F1-es pilóta szerint Verstappennek túl könnyű dolga volt

Max Verstappen - és édesapja - panaszaival minden rosszul sikerült verseny után tele a sajtó, de egy korábbi versenyző úgy véli, hogy mindez csak annak köszönhető, hogy a hollandnak túl egyszerű volt az útja az F1-ig.

Max Verstappen idén már harmadik szezonját teljesíti, mindössze tizenkilenc évesen, de már most a bajnoki cím a célja. Persze minden, egészséges önbizalommal rendelkező pilótánál így kell lennie, de érdekes a kontraszt, hogy amíg csapattársa, a Red Bullnál negyedik éve versenyző Daniel Ricciardo csendben tűri a viszonylagos versenyképtelenséget - bár nem örökké, ahogyan arról nemrég számot adott -, ő már most győzelemért kiált.



Nemrég Jochen Mass gondolta úgy, hogy Verstappennek ehhez még érnie kell, most pedig kortársa, Marc Surer vélekedett hasonlóan a holland helyzetéről. „Nehéz időszakon megy keresztül, de talán túl könnyű volt a karrierje” - nyilatkozta a svájci a meinsportradio.de Forma-1-es műsorának. „Mindenkinek vannak kemény időszakai, neki most jött el, de még mindig nagyon gyors, és a szerencse meg fog fordulni - ha sikerült túllépnie ezen, erősebben jön majd ki belőle.”

Surer kitért a McLaren motorhelyzetére is: „Kétlem, hogy ez hosszú távon jó döntés lett volna a McLarentől, hiszen eddig a Honda volt a csapat főtámogatója. Mostantól nekik is fizetniük kell a motorokért, hogyan fogják ezt finanszírozni?” - mondta a 88 indulást számláló expilóta, majd hozzátette, szerinte nincs egyértelmű esélyes a világbajnokságon. „A következő versenyen teljesen más lehet a helyzet” - utalt Surer a Mercedes monzai dominanciájára. „Vannak olyan pályák, melyek kedveznek a Ferrari számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: