DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Verstappennek még bizonyítania kell”

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a 19 éves holland hiába kér világbajnoki esélyes autót magának, még sokat kell tanulnia a sportágban, hogy valóban meg is érdemelje azt.

Max Verstappen üstökösszerűen mutatkozott be a sportágban, mindössze 17 évesen, és még mindig csak 18 volt, amikor tavaly májusban, első Red Bullnál töltött versenyén diadalmaskodni tudott a Spanyol Nagydíjon. Nem véletlen, hogy a holland a legtöbb platformon az év legtöbbet fejlődő pilótája lett, aláhúzva, hogy világbajnoki vénával rendelkezik, melyet akkor tud eredményekre váltani, ha maga mögött hagyja hibáit, és kissé visszavesz pályán mutatott agresszivitásából.



Nos, idén egyértelműen látszik, hogy sikerült fejlődnie ezen a téren, a Red Bull azonban visszaesett a Ferrari mögé - így esett meg, hogy Verstappen eddig 2017-ben csak egyetlen dobogós helyezést gyűjtött, még az év elején, Kínában. Persze mindehhez hozzájárult átlagosnál nagyobb balszerencséje is: többször keveredett rajtbalesetbe, a technikai ördöge pedig számtalanszor megfosztotta egy-egy remek eredménytől. Legutóbb, amikor Monzában a második helyre kvalifikált, motorbüntetés miatt csak a mezőny második feléből indulhatott, majd ütközött Massával, és egy defektet követően csak a 10. helyen ért célba.

A Verstappen-család folyamatosan melegen tartja a „ha nem adtok nyerő autót, csapatot váltunk”-témát, az egyszeres futamgyőztes veterán, Jochen Mass azonban úgy véli, még korai a világbajnoki címre gondolni a 19 éves pilóta esetében. „Verstappen túlságosan bízik magában” - nyilatkozta a német a T-Online-nak. „Túl korán kezdődött a felhajtás körülötte: a mennyekig magasztalták, amikor nyernie sikerült Barcelonában, de ez nagy szerencsével sikerült. Most pedig csodát várnak tőle. Persze, tehetséges srác, de csak később fogjuk látni, hogy milyen jó valójában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: