DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo nagyon sajnálja Alonsót

Az ausztrál F1-es pilóta szomorú amiatt, hogy versenyzőtársa a mezőny végén sínylődik a McLarennél - szerinte a csapat bármilyen más motorral erősebb teljesítményre lenne képes.

A McLaren továbbra is a kilencedik helyen „trónol” a konstruktőrök között, és miközben a pályán folyamatosan híján vannak a teljesítménynek, a színfalak mögött javában zajlanak a tárgyalások a jövő évi motorszállítóval kapcsolatban. Egyelőre nagyobb esély van a Renault-ra, mint a Hondára, de akkor sem lepődnénk meg, ha minden maradna a régiben, és a wokingiak negyedik szezonjukat is elkezdenék a sikerért folyamatos erőfeszítéseket tevő, ám a kiutat továbbra sem találó japánokkal.



Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, hogy a McLaren alapjaiban nem lenne rossz, csak a Honda motorjai teszik azzá. „Sajnos a Honda nem tudja elég gyorssá tenni a McLaren autóit ezekkel a motorokkal” - nyilatkozta az ausztrál a spanyol Marca című lapnak. „Ha a Renault, vagy egy bármelyik másik gyártó erőforrásait használnák, gyorsabbak lennének, mert az autó önmagában remek. Erősebbek lehetnek a következő évben.”

A pontverseny negyedik helyén álló pilóta kitért Fernando Alonso helyzetére is, akiről még mindig nem tudni, hol fog versenyezni 2018-ban. „Nagyon csípem Fernandót, és tisztelem őt, mint versenyző” - mondta Ricciardo. „Sokkal szívesebben látnám őt egy topautóban, kevesebb szenvedéssel. Örülnék neki, ha egyszer csapattársak lehetnénk - vele, vagy Hamiltonnal” - tette hozzá a mezőny egyik legtöbbre tartott pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: