DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„A Ferrari tehetségei? Előbb bizonyítsanak!”

A maranellói F1-es istálló csapatfőnöke szerint semmi okuk nem volt rá, hogy ne hosszabbítsanak Sebastian Vettellel és Kimi Raikkönennel, ami viszont a Scuderia fiatal pilótáit hozza nehéz helyzetbe.

Miután alulmaradt a GP2 bajnoki címéért folytatott harcban, a Ferrari azzal ismerte el az újoncévében második helyig jutó Antonio Giovinazzi érdemeit, hogy teszt- és tartalékpilótájának nevezte meg a 2017-es szezonra. Az olasz a szezon első két versenyén váratlan lehetőséget kapott az élettől, ugyanis a sérült Pascal Wehrleint helyettesítette, később pedig a Haas alkalmazta őt, mint pénteki tesztpilótát.



A Ferrari másik reménysége, Charles Leclerc tavaly megnyerte a GP3-at, idén pedig nagyon úgy néz ki, hogy a Formula-2-t is meghódítja, mely után logikus lépés lenne a Forma-1. Igen ám, de hely egyre kevesebb, még akkor is, ha Sergio Marchionne Ferrari B-csapatot szeretne kreálni a Sauberből. Mind Giovinazzit, mind Leclerc-t szóba hozták azonban a maranellóiak ülésével, egészen addig, amíg nemrég Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel is meghosszabbította velük szerződését.

A vörösök csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nem látta okát, hogy ne így történjen: „(Vettel és Raikkönen) remekül együtt tudott működni az elmúlt három évben. Jól kijönnek egymással, és ezt a lelkületet az egész csapra is átviszik. Nem volt okunk rá, hogy ne hosszabbítsunk velük. Ami a fiatal pilótákat illeti, fejlődnek. Az a célunk, hogy felneveljük őket, hogy a jövőben velünk versenyezzenek. Ez a végső célunk. De előtte be kell bizonyítaniuk a Forma-1-ben, hogy érdemesek rá” - tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: