DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

„Ha Monzában megvered a Ferrarit, gazember vagy”

Lewis Hamilton az Olasz Nagydíjon szerzett győzelmével nem aratott osztatlan sikert a közönségnél. A háromszoros világbajnok jól tudja, Monzában szinte bűn legyőzni a Ferrarit.

Fújolás és kifütyülés lett a jutalma a rendkívül sima győzelmet arató Lewis Hamiltonnak a Ferrari hazai pályáján, miközben a Scuderia egy pillanatig sem volt versenyben, mindössze Vettel harmadik helye jelentett egy kis szépségtapaszt. A háromszoros világbajnokot azonban egyáltalán nem zavarta a jelenség, sőt, néha még szeret is a gazember szerepében lenni.

„Őszintén szólva, egy igazán gyönyörű zene ment éppen a fejemben. Az ilyen reakcióra számítania kell az embernek, én is számítottam rá Olaszországban. Úgy vélem, a legutóbbi öt, hat, hét, netán tíz évben ez abszolút megszokott akkor, ha nem egy Ferrari-pilóta áll a dobogó tetején” – nyilatkozta Lewis Hamilton a pódiumon való kifütyülésről.

Monzában, aki megveri a Ferrarit, ellenség


„Nyilvánvaló, ha valaki legyőzi a Ferrarikat, itt csak gonosztevő lehet. Ha nem versenyeztem volna és Valtteri sem versenyzett volna, akkor a Ferrarik győztek volna. Ilyenkor mi vagyunk a gazemberek. Vannak napok, amikor boldog vagyok, hogy gazember lehetek és még csak nem is érdekel” – utalt a Ferrari-imádatra, ami az olasz rajongókat jellemzi.

„Igazából nincs vele bajom, sőt, csodálom a lelkesedésüket. Kicsit úgy éreznek, mint az agresszív futballszurkolók, de mindennek hátterében a vörös autók imádata áll. De közöttük láttam brit zászlót is, ezek szerint az olaszok között akad olyan, aki a Ferrari helyett a Mercedesnek szurkol. Remélem, a következő években továbbiakat is sikerül megtérítenem” – tette hozzá Lewis Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: