DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Vettel megdicsérte a fiatal generáció tagjait

Az Olasz Nagydíj elején Sebastian Vettelnek meg kellett előznie tapasztalatlanabb társait, hogy ne maradjon le túlságosan az éllovasokhoz képest - a német szerint mind Esteban Ocon, mind pedig Lance Stroll sportszerűen viselkedett vele szemben.

A szombati esős időmérő sztárjai, a második-harmadik helyről induló Lance Stroll-Esteban Ocon páros nem villoghatott sokáig a középmezőnyben, hiszen a Valtteri Bottas és a Ferrarik viszonylag hamar felülmúlták őket. Amikor az Olasz Nagydíj utáni sajtótájékoztatón az egyik újságíró arról érdeklődött Sebastian Vettelnél, hogy nem aggódott-e az előle induló fiatalok miatt, így válaszolt: „Ezt akkor lehet megítélni, amikor mögöttük autózol, és mindketten remek munkát végeztek” - fogalmazott a verseny harmadik helyezettje.



„Egyértelmű, hogy gyorsabbak voltunk, és gyorsan meg kellett előznöm őket, mert könnyen DRS-vonat alakulhat ki ilyen helyzetben, onnantól pedig nehéz lett volna a dolgom. Ráadásul nagyon gyorsak voltak az egyenesben… vagyis nem, Lance tudta, hogy jobb a tempónk, ezért sportszerűen viselkedett. Esteban kicsit jobban próbált védekezni, de remekül gyorsítottam ki az utolsó kanyarból, és egyértelmű volt számomra, hogy meg fogom előzni.”

„Csak azt kellett kiválasztanom, hogy jobbra, vagy balra húzódok-e, de biztosra akartam menni, ezért választottam a belső ívet. Nem mondom, hogy egyikük is kiemelkedett volna, hiszen a Forma-1-ben minden pilótának hosszú tapasztalata van versenyzés terén, és tudták, hogy mit kell tenniük” - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: