DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Ocon: Akarom azt a dobogót!

Evés közben jön meg az étvágy, tartja a mondás, és ez tökéletes igaz most a Force India F1-es pilótájára, aki a monzai esős időmérőn megszerzett harmadik rajthelye után még többre vágyik vasárnap.

Bár végső soron Lewis Hamiltonról és az ő rekorddöntéséről – meg persze az eső miatti várakozásról – szólt a Formula-1-es Olasz Nagydíj időmérője, az egyik legkellemesebb meglepetést nem a brit, hanem Esteban Ocon szolgáltatta, aki ugyan „csak” az ötödik legjobb időt érte el a Q3-ban, a Red Bullok büntetése után a harmadik helyről indulhat vasárnap. Ráadásul tette mindezt úgy, hogy a Q2-ből épp a csapattársát, Sergio Perezt kiejtve jutott tovább – a francia mindössze két ezreddel volt gyorsabb a mexikóinál.

A Force India versenyzője a másnapi versenyen sem szeretné veszni hagyni ezt a pozíciót: „Ez hihetetlen. Pontosan ez az, amit a csapat is megérdemel, hiszen minden téren rendkívül keményen dolgoztak. Egészen elképesztő ez a harmadik rajthely. Az autó kiváló volt ma, tökéletes volt az egyensúlya, és én is a határon tudtam vele menni.”

„Most már csak meg kell tartanunk ezt a helyet a futamon is – akarom azt a dobogót! Kicsit ugyan igazítottuk a beállításokat a mostani körülményekhez, de szárazon is ugyanúgy fog működni, mint pénteken, szóval ezzel a rajthellyel nagy lehetőség előtt állunk, így le kell szegnünk a fejünket és kihasználni ezt.”

Ocon elismerte: nagyon jól érezte magát a vizes pályán. „Esőben nőttem fel, és jó érzés látni, hogy egy F1-es autóval is jól tudok szerepelni ilyenkor. A csapat elképesztő erőfeszítéseket tett ezért az eredményért, és most a harmadik helyről rajtolhatunk. Most azonnal adok nekik egy nagy ölelést!” – fogalmazott az érthetően lelkes pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: