DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

A Force India megtartaná pilótáit

Az F1-es csapat műveleti igazgatója a hónapok óta tartó belső konfliktus ellenére 2018-ban is a jelenlegi pilótafelállással számol.

Esteban Ocon a Mercedes támogatásával egy rövid manoros időszak után az idei évre csatlakozott a Force Indiához, ezt követően pedig hamar egy szintre került csapattársával, Sergio Perezzel. Első összetűzésük idén Kanadában történt, mikor Perez nem volt hajlandó elengedni a mögötte gyorsabban haladó Ocont, így végül Vettel mindkettejüket képes volt megelőzni. A páros azóta majdhogynem minden versenyen ellentétbe került, amit a legutóbbi, spái eset után a csapat is megelégelt

ocon_hungary_2017



Nem sokkal ezt követően azonban békésebb nyilatkozatok láttak napvilágot a csapat felől, így Otmar Szafnauer műveleti igazgató most már azt nyilatkozta, a 2018-as szezont is a jelenlegi párossal szeretné végigcsinálni.

„Határozottan meg szeretnénk tartani őket, két jó pilótáról van szó” – válaszolt a GPUpdate.net kérdésére Szafnauer. „Nem akarunk csak az ütközések miatt rövid időszakra kompromisszumot kötni a versenyzői felállást tekintve. Egy másik pilótával csak eltérnénk az ideális helyzettől. Sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint a legutóbbi versenyen. Tartottunk egy megbeszélést a pilótákkal, akikkel közös nevezőre is kerültünk, így mostantól mindenki a csapat érdekeit fogja figyelembe venni, nem az egyéni pozíciókat.”

Szafnauer részletesebben is kifejtette ezt a megállapodást. „Ha egy adott szituációban nincs potenciális előrelépési lehetőség, csak kockázat, akkor nem versenyezhetnek egymással – ilyen egyszerű. Mikor a hátul haladó pilótánk kissé gyorsabb az előtte lévőnél, de körülöttünk senki sincs lőtávolban, akkor nincs értelme csatázniuk.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte fennáll-e a veszélye annak, esetleg valamelyik pilótájuk nem hallgat az utasításokra, csak annyit válaszolt: „Határozott vagyok. Nincsenek kételyeim.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: