DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Megelégelte a Force India: Nem csatázhat többet Ocon és Perez

A Belga Nagydíjon elvágták magukat a pilóták a csapatvezetőség szemében. Nem lesz több szabad verseny, ezentúl a bokszfalról diktálnak nekik, ígérte a Force India.

Újabb kettős pontszerzést, hetedik-nyolcadik helyet bukott el a Force India a Belga Nagydíjon, miután a két versenyző, Sergio Perez és Esteban Ocon sokadszorra dobták sutba a csapatérdeket, mikor egymás mellé kerültek a pályán. Perez az első kanyart követően kétszer is a másodlagos bokszutca fala felé szorította Ocont, másodszor pedig ütköztek a rózsaszín autók: a fiatalabb pilóta első szárnya letört, ő végül kilencedik lett, míg a mexikói defektet kapott, és kiesett.

„Én is csak annyit láttam belőle, mint ti (a tévén), de úgy tűnt, hogy Sergio a falhoz nyomta Estebant, és vesztesként jött ki ebből a dulakodásból” – mondta még a verseny hevében Otmar Szafnauer, a Force India műveleti igazgatója a Sky Sportsnak, kemény szavakat elővéve: „A jövőben soha többet nem lesz erre lehetőségük. Mostanáig hagytuk őket egymással versenyezni.”



„Ha nem képesek ezt olyan módon csinálni, ami jó a csapatnak, akkor többet nem versenyeznek majd. Nem szabadna egymásnak menniük. Mozgásteret kaptak a csatázásra, és elmondtuk nekik, ha újra történik egy olyan baleset, mint Bakuban, akkor a jövőben a versenyt a bokszfalról fogjuk eldönteni” – szögezte le Szafnauer feketén-fehéren, hogy ezentúl nem lesz szabad a belső harc, a vezetőség fog rendelkezni arról, mikor kell tartani a pozíciókat, mikor cserélhetnek helyet a versenyzők.

Ocon és Perez elharapózó rivalizálása érződött akkor is, mikor a francia megkérdőjelezte, hogy csapattársa áll ki hamarabb, miközben ő haladt elöl a pályán – ezt Perez ötmásodperces büntetése indokolta. Arra a felvetésre, hogy a rajongók harcokat akarnak látni, Szafnauer hozzátette: „Ez így igaz, mi is ezért hagytuk nekik.  De amint már a biztonságot fenyegeti, a versenyzők pedig egymásba ütköznek, saját kezünkbe kell vennünk az irányítást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: