DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Alonso: Nem igaz az ultimátum-pletyka

Az utóbbi napokban szárnyra kapott egy hír, miszerint Fernando Alonso döntés elé állította csapatát: vagy ő megy, vagy a Honda. A spanyol elmagyarázta, miért abszurd ez az egész dolog.

Igaz, a Belga Nagydíjon ismét nagyon frusztráltan viselkedett a spanyol, de meg is volt rá az oka: egy remek rajt után rendre mentek el mellette a többiek a hosszú egyenesben, és pár kör elteltével már nem is a pontszerző helyen haladt a gyengén muzsikáló Hondával. Alonso ráadásul kiállt, mondván, hogy motorhibát észlelt. Ezt a japán gyártónál megcáfolták.

Ennek ellenére Alonso elmondta, ő nem állíthat döntés elé egy egész istállót, és ezt abszurd dolognak találja: „Egyáltalán nem igaz. Még nem döntöttem, és nem vagyok több egy csapatnál, hogy ilyen ultimátumot tehessek. 1000 ember dolgozik a McLaren-Hondánál a bajnokságért.”

A McLaren célja továbbra is egy marad. De vajon el tudják ezt érni addig, amíg Alonso türelme el nem fogy? A spanyol mindenesetre töretlenül hisz a sikerben: „Tudjuk, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok, három év után sem vagyunk elég versenyképesek, de mindannyian változtatni akarunk ezen a helyzeten, én csak egy vagyok az 1000 dolgozó közül. A McLarennél mindenki ugyanazt akarja: versenyképesnek lenni.”

 alonso-nem-igaz-az-ultimatum-pletyka



Alonso a jövőjével kapcsolatban is elárult néhány részletet, konkrétum azonban még mindig nem állt elő: „Nincs semmi újdonság ezzel kapcsolatban, le fogok ülni a csapattal, mik a tervek a jövővel kapcsolatban, és mik az elvárások a következő évre. Most már minden megvan ahhoz, hogy bajnokok lehessünk, a csapat sokat javult az elmúlt három évhez képest, amikor ideérkeztem.”

A kétszeres világbajnok szerint minden adott a sikerhez, egyetlen dolgot kivéve: „Vannak tehetségek a csapatban, és megvannak a képességeik, minden megvan. Egyetlen dolog hiányzik: a versenyképesség, ami nagyjából a legfontosabb dolog mind közül. Megnézzük, mit mondanak a számok a következő évben, és aztán fogunk majd döntést hozni.”

A nyilatkozata alapján Alonso nem feltétlen fogja elhagyni a McLaren-Hondát, bár lehet, hogy ebben a következő ok is benne van: egyre szűkülnek a spanyol lehetőségei a váltásra az F1 berkein belül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: