DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 4. kedd
F1

Hamilton letett arról, hogy a Ferrari versenyzője legyen

Sebastian Vettel 2020-ig szóló szerződésével nem valószínű, hogy Lewis Hamiltonnak lesz lehetősége arra, hogy a Ferrarihoz igazoljon - ezt maga a Belga Nagydíj győztese ismerte el.

Amikor még tartotta magát a pletyka, hogy Sebastian Vettel a Mercedeshez szerződhet jövőre, Lewis Hamilton úgy vélekedett, hogy világbajnoki riválisa biztos, hogy nem igazolna mellé, ugyanis nem adná fel szívesen a Ferrarinál élvezett kivételezett státuszát. Ezt megerősíteni látszott, hogy a német a következő három évre is meghosszabbította szerződését a Scuderiával.



Noha korábban kritizálta a Ferrarit pilótapolitikája miatt, Hamilton elismerte, hogy egy nap szívesen versenyezne velük - ám a legalább 2020-ig ott tartózkodó Vettel miatt ez nem valószínű, hogy meg fog történni. „Egyértelmű, hogy ez minden pilóta álma, engem is beleértve” - idézte a Sky Sports a brit pilótát. „Hogy versenyezhetek-e ott, vagy nem… szerintem a következő négy vagy akárhány évben - három - nem valószínű.”

A Sky Sports információ szerint amíg Vettel korábbi szerződésében egy olyan záradék is szerepelt, amely megakadályozta Fernando Alonso újabb leigazolását, a jelenlegiben nincs ilyen. „Nagyon lojálisak a versenyzőikhez” - mondta Hamilton. „A pilóták számára, különösen akik nem a Mercedesnél, vagy a Ferrarinál versenyeznek, egyetlen lehetőségük lesz a jövőben, mert Kimi nem fogja örökké folytatni. Biztos vagyok benne, hogy keményen fognak harcolni ezért a helyért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: