DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Hamilton odaszúrt Vettelnek

A brit F1-es pilótanémi szarkazmussal megfűszerezett nyilatkozatában elmondta, nem valószínű, hogy világbajnoki riválisával egy csapatot fognak alkotni a jövőben a Mercedesnél.

Noha maga Sebastian Vettel azt mondta, hogy a következő két hétben nem várható bejelentés, szavaiból ki lehet olvasni, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor teszi közzé a Ferrari a német szerződéshosszabbítását. Az elmúlt hónapokban folyamatosan terítéken volt a négyszeres világbajnok jövője, a szakma nagy része pedig már Mercedes-overálban látta őt. Legnagyobb ellenfele, Lewis Hamilton szerint ez már csak azért sem történhetne meg, mert az átigazolással Vettel feladná kivételezett pozícióját, amelyben jelenleg is versenyez a Ferrarinál.



„Nem valószínű, hogy ideszerződne” - idézte a britet az F1i.com Vettellel kapcsolatban. „Tudom, hogy nem akar a csapattársam lenni, mivel így nem lenne abban a helyzetben, mint amiben jelenleg, mármint azt illetően, ahogy a csapat működik.” Hamilton szerint a Mercedesnek nincs oka rá, hogy változtasson jelenlegi felállásán. „Nem hinném, hogy a vezetők, vagy a csapattagok közül bárki is boldogtalan lenne a nálunk látottak miatt. Nem gondolom, hogy változtatni fognak. A csapat nagyszerű egységben van, a legutóbbi versenyünk a legjobb példa arra, hogy milyen jól működünk.”

Hamilton és Bottas akadékoskodás nélkül cserélt helyet oda és vissza a Magyar Nagydíjon, a brit pedig lépten-nyomon kijelenti, hogy mennyire más a dinamika a csapatban, mint az elmúlt évek során. „Semmin sem változtattam az idei évben, de van egy új elem a rendszerben, amely így remekül működik.” A háromszoros világbajnok azonban azt is elfogadná, ha a Mercedes lecserélné finn kollégáját. „Mindig is csapatjátékosnak tartottam magam, legyen szó bárkiről, hiszen a legjobb pilóták ellen versenyezni remek dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: