DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Vettel megszólalt szerződésével kapcsolatban

Az F1-es közvélemény tűkön ülve várja, hogy a Ferrari mikor jelenti be, hogy Sebastian Vettel 2018-ban is velük fog versenyezni. Az érintett szerint azonban nem eszik olyan forrón a kását.

Miután a Ferrari kedden rövid közleményben a világ tudtára adta, hogy egyik 2018-as pilótája biztosan Kimi Raikkönen lesz, a paddock népének figyelme egyből Sebastian Vettelre terelődött: a német pilóta szerződése ugyanis szintén lejár 2017 végén, s bár a logika azt diktálná, hogy minden marad a régiben jövőre is, valószínűleg még vannak bizonyos részletek, amelyekben a csapat nem tudott megegyezni a négyszeres világbajnokkal. Különben miért jelentenék be eltérő időben a pilótáikkal történő hosszabbítást?



A Ferrari korábbi pilótái, Mika Salo és Jean Alesi is úgy gondolja, nem az a kérdés, hogy a csapat be fogja-e jelenteni Vettelt, hanem az, hogy mikor. A Scuderia hagyományosan hazai versenyén, a monzai Olasz Nagydíjon szokta közzétenni következő évi összeállítását, a német versenyző azonban lehűtötte a kedélyeket Spában tett nyilatkozatával.

„Egy ponton valamit biztosan be fognak jelenteni” - idézte az F1i.com Vettelt, aki ezzel maga is arra utalhatott, hogy a háttérben már javában folynak munkálatok szerződése meghosszabbításához. De arra a kérdésre, hogy minderre mikor kerülhet sor, már egy fokkal ködösebb választ adott. „Nem most, és nem is egy héten belül Monzában. Nem hinném, hogy várható bejelentés a következő két héten belül” - tette hozzá a harminc éves versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: