DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ház erős alapokon: „Vettel folytatni fogja a Ferrarival”

A maranellói F1-es istálló egyik korábbi pilótája szerint nem kérdés, hogy Kimi Raikkönen után Sebastian Vettel szerződését is meghosszabbítják 2018-ra.

Kimi Raikkönen sorsát illetően kedden megszűntek a kérdőjelek, hiszen a Ferrari bejelentette, hogy a Jégember következő szezonban is velük fog versenyezni. A finn úgy véli, hamar meg tudtak egyezni, és egyáltalán nem bánja, hogy folyamatosan egy évvel hosszabbítják meg szerződését, hiszen ez mindkét fél számára szabadságot nyújt. Mika Salo szerint a Scuderia logikus döntést hozott, a következő lépés pedig az lesz számukra, hogy Vettellel való megállapodásukat is bejelentik.



Az F1-ben két dobogóig jutó finn után most ismét egy korábbi Ferrari-versenyző, az 1995-ös Kanadai Nagydíjon győzni is tudó Jean Alesi nyilatkozta azt a La Gazetta dello Sportnak, hogy a német maradni fog jelenlegi alakulatánál. „Szerintem Vettel újból alá fog írni” - vélekedett a francia. „A háznak erős alapokon kell nyugodnia. A Ferrari remek fejlődésen ment keresztül ebben az évben, és olyan autójuk van, amely majdnem minden pályán képes a győzelemre.” Az SF70-H idén eddig Ausztráliában, Bahreinben, Monacóban és Magyarországon ért célba az első helyen, mindannyiszor Sebastian Vettellel.

Alesi szerint a világbajnoki pontverseny éllovasának azért ajánlatos a Ferrarinál maradnia, mert itt kényelmesen érzi magát. „Nagyszerű csapatszellem uralkodik náluk, ez pedig Maurizio Arrivabene és Sergio Marchionne remek munkájának köszönhető. Kimi hosszabbítása pontosan illeszkedik ebbe a légkörbe” - mondta a francia, hozzátéve, hogy Vettel számára is épp ezért jelent barátságos környezetet Maranello. „Ez a Ferrari, és egy olyan srácról beszélünk, aki imád vezetni, valamint referenciapontot jelent a csapat számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: