DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel remekül motiválja csapatát

A Belga Nagydíjon is látható volt, miben jobb még a Mercedes a Ferrarinál. Sebastian Vettel viszont, ahogy idén megszokhattuk, pozitív üzenetet sugároz az olasz istállónak és elismeri a fejlődést.

Az újraindítást követően az Eau Rouge után szélárnyékból támadhatott Vettel, centikre Hamilton mögül, ám amint kijött a szélárnyékból, a Mercedes-motor ereje látványosan kijött, így a németnek nem volt esélye az előzésre. Vettel azonban inkább azt emeli ki, hogy mennyivel gyengébbek voltak korábban és onnan jutottak el idáig, hogy már csak egy hajszál hiányzik.

„Meglepődtem, milyen közelről tudtam követni a Mercedest a teljes verseny során, bár kicsit mérges vagyok magamra, mert az újraindítás után túlságosan is közel kerültem Lewishoz az első kanyarban. Megpróbáltam kicsit lemaradni az Eau Rouge előtt, de ebben veszély is van. Látod magad mögött közeledni a többi autót, így néha nehéz eldönteni, hogy inkább a védekezésre összpontosíts, vagy továbbra is a támadásra” – elemezte a helyzetet Sebastian Vettel.

A Ferrari egyetlen gyenge pontja még a végsebesség


„Ugyanakkor azt is tudtam, hogy az egyenesben nem vagyunk olyan gyorsak, mint a Mercedes. Nem vagyok így tökéletesen boldog, de mindent egybevetve ez nagyszerű hétvége volt a csapatnak. Semelyik pályától sem kell már félnünk, a csomagot tekintve úgy vélem, nekünk van a legjobb autónk” – emelte ki a Ferrari egyetlen gyengeségét a német pilóta.

„Még mindig hiányzik egy apróság, de a srácok Maranellóban nagyon motiváltak. Tisztán érzem, hogy mi tettük meg a legnagyobb lépést előre, a legnagyobb fejlődést mi értük el. Most lapozzunk és mehetünk is Monzába, megnézzük, ott mire leszünk képesek” – dicsérte csapatát Vettel, aki idén többször is hangsúlyt helyezett arra, hogy minél inkább maga mellé állítsa az istálló szakembereit. Melbourne-i győzelme után például azonnal Maranellóba utazott személyesen is köszönetet mondani az ott dolgozó stábnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: