DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gyorsabb autót akar Hamilton

Hiába felezte meg a Belga Nagydíjat követően pontbeli hátrányát Sebastian Vettelhez képest, a brit szerint ez nem biztos, hogy elég lesz az elkövetkezendő futamokon.

Egy pole-pozíció, majd egy azt követő futamgyőzelem sem tette teljesen elégedetté Lewis Hamiltont. A Ferrari hétvégi tempóját tekintve a brit úgy látja, még egy kis extra varázslatra van szükség a közeljövőben.

„Az emberek azt mondják, nem tűnök boldognak. Boldog vagyok, de még nincs vége, és tisztában vagyok az előttünk álló nehézségekkel” – kezdte nyilatkozatát. „A Ferrari gyorsabb volt, így kissé óvatos lettem arra ráeszmélve, hogy nem minden területen a miénk a legjobb autó. Azt próbálom kitalálni, hogyan lehetne pozitívan hatni a srácokra, hogy még egy kicsit többet kihozzunk a helyzetből. Mindenkinek bele kell adnia mindent, hogy mi nyerjünk, de egy bajnokság pont erről szól. Igazából kifejezetten várom ezt a kihívást.” 

hamilton_vettel_spa



Hamilton kiemelte a W08-as Mercedes gyengeségét is, a hullámzó teljesítményt. „Még nem tartunk ott, ahol kellene. Időmérőkön nyilvánvalóan jó, de a versenyeken általában küszködik. Aztán a Magyar Nagydíjon az időmérőn volt gyengébb, a futamon pedig sokkal erősebb. Furcsa, hogy hétvégéről hétvégére változik. A mostani versenyen egyértelműen hiányzott a versenytempó. Vettel nagyon közel tudott maradni, még azokban a körökben is egy tizeden belül maradt, amikor igazán megnyomtam. Egyszerűen nem volt lehetőség hibázni.”

Végül pedig arra is kitért, vajon akkor a Mercedesé, vagy a Ferrarié a jobb autó.

„Ezt nehéz lenne megállapítani. Mindkettőnek vannak erősségei és gyengeségei, néha az egyik, néha a másik gyorsabb, ez pedig versenyről versenyre változik. Az viszont biztos, hogy ők nyújtják a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, ezért is vezetik a bajnokságot. Nagyon jól összeállt a hétvégénk, és még így is csak éppen, hogy elöl tudtunk maradni. Nem tudom megmondani, mit hoznak a következő futamok, de ahol nagyobb leszorítóerőre van szükség, ott nehéz dolgunk lesz. Szingapúrban nagyon jó szokott lenni az autójuk – zárta Hamilton, előretekintve többek között a már most hétvégén esedékes Olasz Nagydíjra is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: