DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Vettel vörösben akar nyerni a legtöbbet

Sebastian Vettel három éves szerződést írt alá a Ferrarival. A német tehát tovább dolgozhat azon, hogy ezúttal a maranellóiakkal együtt zsebelje be az újabb világbajnoki címeket.

A Ferrari idén kétségtelenül felnőtt a Mercedeshez, amit az is jelez, hogy Sebastian Vettel még mindig 14 ponttal vezeti a bajnoki tabellát Lewis Hamilton előtt. A címvédő alakulat dominanciájának az idei szezonban vége szakadhat, ha Vettel meg tudja őrizni vezető pozícióját a tabellán.

A négyszeres világbajnok csapattársa 2018-ban biztosan Kimi Raikkönen lesz, akivel nagyszerűen együtt tudnak működni az idei szezonban. Erre a szombati időmérő edzésen is láthattunk példát. A finn nagyszerű csapatjátékos, és ha kell, segíti Sebastian Vettelt az ötödik bajnoki címének megszerzésében.

A német versenyző 2020-ig biztosan a maranellói alakulatnál marad, szerződése aláírása után ezt mondta az olasz istállóról: „Imádom a csapatot és imádom az embereket, akik ennek a márkának dolgoznak. Érzem, hogy a Ferrariban van valami egyedi.”

 vettel-vorosben-nyerne-a-legtobbet



Vettel olyat mondott az olaszokról, amit a Red Bullnál nem tapasztalhatott meg: „Az emberek legendaként gondolnak a Ferrarira, és ez a szellemiség még mindig él a dolgozókban, akik ennek a megtartásáért dolgoznak éjt nappallá téve. A szenvedélyük a márka iránt kiemeli őket a többi csapat közül. Igazán remek dolog, hogy ennek a családnak a részese lehetek.”

„Nem kellett gondolkodni a folytatásról, és még nem értük el azt, ami a végső célunk, de a dolgok elég jól alakulnak. Hosszú út áll még előttünk.”

Mindenkit meglepett, hogy először Raikkönen szerződését hosszabbították meg, és ezért meg is indultak a találgatások Vettel esetleges mercedeses átigazolásáról: „Természetes, hogy az emberek beszélnek erről, de ezek csak pletykák. Beszéltem a Ferrarival és szándékomban állt itt maradni. Még nem értük el a végső sikert, tehát még ez a küldetés is előttünk áll.”

Vettel Schumacherről is beszélt nyilatkozata végén: „Vörös overallban akarok nyerni. Beszéltünk arról, mennyire ösztönöz Michael, aki a Ferrarinál versenyzett a legtöbbet, és a bajnoki címeit és a legtöbb futamát is náluk nyerte. Nem akarok a nyomdokaiba lépni. A Ferrarinál mindenki a saját útját szeretné járni, de nyilván ez egy hatalmas inspiráció. Ez olyasmi, ami életem legnagyobb kihívása és álma, amit elérhetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: