DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Alonsónak több ajánlata is van

Fernando Alonso elismerte, hogy több Formula-1-es csapattól is kapott ajánlatot 2018-ra, de csak szeptemberben dönt a jövőjéről. Kik ezek a rivális istállók, akik vinnék Alonsót?

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta nem végzett a dobogón, amióta 2015-ben csatlakozott a McLarenhez. Hároméves szerződése idén év végén jár le a wokingiaknál, de Alonso kijelentette, hogy csak akkor szeretne a Formula-1-ben maradni, ha versenyképes autóval állhat rajthoz.

A lehetőségei erősen korlátozottak, a Ferrari és a Red Bull betelt, a Mercedes pedig szinte biztosan hosszabbít a jól teljesítő Valtteri Bottasszal, aki Lewis Hamilton partnere lehet. Szombaton szárnyra kapott egy híresztelés, miszerint Alonsót a Williams mindenképpen vinné jövőre.

A Williams mellett vélhetően a Renault biztosan ajánlatot tett Alonsónak


„Csak a jövő hónapban döntök, de valóban vannak ajánlataim. Kaptam ajánlatot júniusban, júliusban és augusztusban is. 60%-ára rögtön nemet mondtam, de a maradék 40% továbbra is az asztalon hever” – fogalmazott Alonso az üggyel kapcsolatban. A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe nem kívánta kommentálni az értesülést.

Alonso nem aggódik a jövője miatt, nyugodtan várja a következő hetek történéseit és kivár, hogy jobban belelásson a letisztultabb jövőbeli projektekbe. Versenyképes megoldásnak mindössze a Renault tűnik, bár a McLaren-Honda már közel sincs annyira lemaradva, mint év elején, egyáltalán nem biztos, hogy kicsivel is előrébb kerülne, ha eligazolna. A Williamsen már hetek óta átlépett a McLaren a gyengébb erőforrás ellenére is, nem valószínű, hogy előrelépést jelentene még a Mercedes-motorral sem.

A spanyol természetesen azt sem zárja ki, hogy teljes mértékben hátat fordít az F1-nek és egészen más sorozatba igazol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: