DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat eltiltást kockáztat

2012 óta nem tiltottak el Formula-1-es versenyzőt futamról, akkor Romain Grosjeannak sikerült a negatív bravúr, belgiumi rajtbalesetét követően. Most Danyiil Kvjat áll közel, de továbbra is kockáztat.

Az orosz pilóta ebben a szezonban nem örvend nagy népszerűségnek kollégái körében, számos alkalommal okozott balesetet, vagy egyéb kalamajkát a pályán, többször közvetlenül a rajt utáni másodpercekben torpedózott ki valakit, Silverstone-ban például saját csapattársát. Gyűltek is szépen a büntetőpontok, amiből a Hungaroring óta már tíz van neki és 12-nél automatikusan jönne egy futamról való eltiltás. Kvjatnak ennek ellenére esze ágában sincs változtatni a vezetésén, amivel egyértelműen az eltiltást kockáztatja.

Pedig október 23-ig ki kell bírnia anélkül, hogy két büntetőpontot szerezne, ugyanis az Amerikai Nagydíjig nem csökken büntetőpontjainak száma (12 hónapos időszakokat mérnek), ez összesen hat versenyhétvége. Változtat-e valamit a vezetésén az orosz? „Nem igazán” – jött a replika Kvjattól.

Kvjat eddigi esetei 2014-től napjainkig

„Ismerjük a helyzetet a csapattal és nyilván próbáljuk elkerülni a további büntetőpontokat. De túl sokat nem tudok tenni. Csalódott voltam, hogy Magyarországon is kaptam egyet, ilyenek néha megtörténnek” – fogalmazott az orosz pilóta.

„2015-ben fantasztikus szezonom volt, akkor szereztem a legtöbb pontot a Red Bull-lal. Idén is keményen nyomom, de különböző okok miatt nem jönnek az eredmények. A második félévben a remek teljesítményemmel akarom felhívni magamra a figyelmet. Itt, Belgiumban is szeretnék a pontokért menni” – tette hozzá Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: