DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Raikkönen: Gyorsan meg tudtunk egyezni

A Ferrari kedden bejelentette, hogy utolsó világbajnokukra 2018-ban is számítanak - a finn F1-es pilóta bevallotta, hogy hamar egyezségre jutott a maranellói gárdával.

Noha rengetegen szerették volna, ha a Ferrari egy gyorsabb pilótára cseréli Raikkönent, úgy tűnik, jó az öreg a háznál: a finn 2018-ban zsinórban ötödik, összességében nyolcadik szezonját fogja futni a Scuderiával. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a csapattársa, de nagy valószínűséggel a Ferrari hamarosan bejelenti Sebastian Vettel szerződéshosszabbítását is - a finn szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy puszta formaság volt kontraktusának megújítása.



„Azzal, hogy sikerült megegyeznünk, én is és a Ferrari is boldogak vagyunk” - nyilatkozta Raikkönen Helsinkiben, csapata egyik szponzorának promóciós eseményén. „Későn kezdtünk el tárgyalni az új szerződésről, de viszonylag hamar meg tudtunk állapodni egymással. Nem tartott sokáig gondolkozni rajta. Már tudtam róla egy ideje, de a lapok csak most írták meg.” A Ferrari, akárcsak 2015-ben és 2016-ban, ezúttal is egyéves szerződést kötött a finn pilótával. „Jelen pillanatban nem rossz évenként előrehaladni, ez nagyobb szabadságot nyújt” - mondta a Jégember.

„De a következő hónaptól valószínűleg úgyis ismét elkezdődnek a spekulációk. Nem szerződtem volna le, ha nem élvezném, amit csinálok, és ha nem lenne remek a kapcsolatom a csapattal és az emberekkel” - tette hozzá a finn, majd két mondat erejéig kitért a 2018-ra kötelezővé tett halóra is. „Az új szabályok és új elemek elsőre mindig furcsák, de aztán hamar elfelejtik őket. A halo jó dolog, ha megmenti valakinek az életét, vagy megelőzi a bajt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: