DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Haas új fejlesztésekkel készül Spára

Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke elmondta, milyen új elemekkel készülnek a Belga Nagydíjra. A Haas vezetője azt is elmondta, mikorra várhatók további fejlesztések csapatától.

A középmezőny alakulatainak számára idén nem lehet más a cél, mint a konstruktőri bajnokság negyedik helyének elérése. Jelenleg a Force India toronymagasan ott van ebben a pozícióban, a többiek pedig arra törekszenek, hogy közelebb kerüljenek a rózsaszín csapathoz.

Günter Steiner istállója is feljebb kerülne a táblázaton, bár Grosjean nemrég kihangsúlyozta, már most annyi pontot sikerült szerezniük, mint a tavalyi teljes szezonban.

 steiner-a-fejleszetesekrol-2017-2



A Haas csapatfőnöke a következő két fordulóval kapcsolatos elvárásairól beszélt: „Jó, hogy két egymáshoz hasonló karakterisztikájú pálya következik. Ha az ember jól szerepel Spában, akkor ugyanúgy kellene lennie Monzában is. De ez lehet az ellenkezője is, tehát remélem, hogy tényleg jók leszünk.”

„Viszünk néhány új dolgot az alacsony leszorítóerőhöz, ami ezekre a helyszínekre kell. Amennyire csak tudunk, magabiztosak vagyunk az újításokkal kapcsolatban, de mindenki más készül néhány dologgal a nyári szünet utánra” - folytatta az újításokkal Steiner.

Az amerikai csapat vezére reméli, hogy gyorsan el tudják felejteni a nem túl jól sikerült magyar hétvégét: „Mint mindig, most is szoros középmezőnyre számítok. Mi egy kicsit szenvedtünk Magyarországon, mivel nem egy gyors pályáról van szó. A Magyar Nagydíj hétvégéje mindenesetre tesztelte a csapatot, és azt is megmutatta, milyen keményen dolgozunk azon, hogy túllegyünk a nehezebb hétvégéken, és pozitívak maradjunk.”

steiner-a-fejleszetesekrol-2017-1

„Belgium egy új verseny és egy új lehetőség. Megpróbálunk a nulláról kezdeni mindent, de nem tudhatjuk, mink van, amíg el nem kezdjük a munkát Spában” - folytatta optimistán az olasz üzletember.

Steiner végül néhány új fejlesztési tervbe is bevonta a riportereket: „Spában Brembo fékekkel fogunk menni, utána pedig majd meglátjuk. Egyelőre ez a terv. Ami pedig a szélcsatornát illeti, még dolgozunk az adatokon, amit a tesztjéből szereztünk. Meglátjuk, hogy jövünk-e új csomaggal Japánba, vagy az Egyesült Államokba. Úgy néz ki, a hazai futamra több újítást tudunk majd vinni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: