DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Nagy fináléról álmodik az F1 főnöke

Semmi sem ragadja meg jobban az emberek figyelmét az F1-ben, mint két gigász párharca: jelenleg minden abba az irányba mutat, hogy a szezon végéig kiegyenlített marad Lewis Hamilton és Sebastian Vettel csatája.

Noha hat futam eltéréssel egyszerre mutatkoztak be a Forma-1-ben 2007-ben, hárman összesen hét világbajnoki cím tulajdonosai, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton egy alkalommal sem harcolt még együtt a végső győzelemért. A várva-várt összecsapás 2017-ben eljött: tizenegy verseny alatt egyaránt négy-négy sikernél járnak, szinte futamról futamra változnak közöttük az erőviszonyok, a német pilóta pedig 14 egységgel vezet mercedeses riválisa előtt.



Nem csak két hatalmas tábor összecsapása az övék, hanem két teljesen eltérő személyiségé: amíg Hamilton életének minden egyes pillanatát megörökíti a közösségi médiában, nagyszerűen promózva önmagát a pályán és azon kívül is, Vettel jobban szereti, ha teljesítménye beszél helyette. „Nem minden hős származik ugyanabból a formából” - nyilatkozta az F1 vezérigazgatója, Chase Carey a Sport Bildnek.

„A sportnak különböző személyiségekre van szüksége, Vettel pedig az utóbbi évek egyik legnagyszerűbb bajnoka, még ha másképp is, mint Lewis.” Amikor arról kérdezték az amerikait, hogy melyik pilótát szeretné inkább bajnoknak látni év végén, így válaszolt: „Úgy értik, a németet egy olasz autóban, vagy a britet egy német autóban?” - viccelődött Carey.

„Folyamatosan ezt kérdezik tőlem, és mindig azt mondom, hogy csak jó versenyt szeretnék. Azt akarom, hogy a bajnokság végig nyílt maradjon, és Abu Dhabiban, egy nagyszerű zárás keretein belül dőljön el” - tette hozzá a sportág első embere, aki több német csapatot szeretne az F1-ben látni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: