DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 8. vasárnap
F1

A tulajdonos német csapatokat akar az F1-be

Chase Carey, a sportág első embere arról beszélt, mennyire fontos Németország a Liberty Media számára: nem csupán a nagydíjat akarják megmenteni, hanem neves márkákat is a mezőnybe csábítanának.

Mint ismert, a Formula-1-es csapatok földrajzilag igencsak egyenlőtlenül oszlanak el: tízből hét alakulat székhelye Angliában található (a többségé ott is egy kupacon), habár ezek között van francia, indiai, osztrák és német licensz alatt versenyző is. Utóbbi a Mercedes, a jelenlegi egyetlen német kötődésű istálló. A tradicionális helyszínek egyike, a Német Nagydíj anyagi okok miatt kétszer is kimaradt a versenynaptárból, a sportág tulajdonosa, a Liberty Media azonban nagyobb hangsúlyt akar fektetni a 80 milliós lélekszámú országra.

„Német világbajnokunk van, egy német autó nyerte a címet, egy német harcol az idei vb-ért. Szeretnénk, ha több német csapat szerepelne. A Német Nagydíj pedig nagy történelemmel rendelkezik, ezért azon küzdünk, hogy folytatódjon” – nyilatkozta a Sport Bildnek Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója, hangsúlyozva Németország fontosságát.



Hogy a több német csapat alatt az olyan emblematikus gyártókat érti-e, mint a BMW, Porsche vagy Audi, így felelt: „Természetesen. Célunk az, hogy az ilyen cégek csapatot akarjanak indítani a Formula-1-ben, ezért igazítgatjuk a technikai és gazdasági feltételeket.”

Carey egy másik német kötődésű hírrel is szolgált: a Liberty Media az új londoni Formula-1-es főhadiszálláson Michael Schumacherről nevez el egy konferenciatermet. „Michael a sport kultikus figurája. Ő képviseli a legeket egy F1-es versenyzőben, ezért tisztelgünk előtte az egyik terem elnevezésével” – mondta az amerikai vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: