DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

McLaren: Íme a jövő sztárja, Norris

A Hungaroringen rendezett második hivatalos tesztnapon egy feltörekvő, ifjú tehetség erősen felhívta magára a figyelmet, Lando Norris ugyanis még Alonsónál is jobb kört ment élete első tesztnapján.

Nem is kerülte el ez a McLaren istálló vezetőségének figyelmét, az F3 Európa Bajnokság éllovasa, Norris 91 kört tett meg a Hungaroringen és a második legjobb időt autózta az idén nem túl acélos McLaren-Hondával. Legjobb ideje 1:17,385 volt ultralágy gumikon, mindössze bő két és fél tizeddel elmaradva a napi leggyorsabb Sebastian Vetteltől.

„Lando kiváló benyomást tett mindannyiunkra érettségével, professzionális hozzáállásával és nem utolsósorban sebességével. Ez volt élete első vezetése az MCL32-vel, mégis nagyon gyorsan megtalálta a határokat a versenyautóval. A mérnökök számára a visszajelzései is értékesek és pontosak voltak, ez mindig óriási előny egy tesztelésnél is. Egészen biztosan ő a jövő egyik potenciális sztárja” – dicsérte a fiatal brit pilótát a McLaren csapatfőnöke, Eric Boullier.

Norris egyértelműen letette névjegyét az F1-ben is


Norris főleg aerodinamikai adatgyűjtést, beállítási gyakorlatokat végzett, köztük teletankolt autós etapokat és rövid, időmérős szimulációt is. „Pompás nap volt, nagyon hasznos mindannyiunknak” – kezdte értékelését Lando Norris, aki egy 2011-es McLaren MP4-26-ost már vezetett idén Portugáliában, hogy felkészüljön a szerdai tesztre.

„Minden tesztet sikerült elvégeznem, amire a csapat kért és minden nagyon jól is ment. Először kihívás volt összeszokni az autóval, de a nap végére nagyon kényelmesen éreztem magam. Sok kört pakoltam az autóba és rettenetesen élveztem ezt az egészet. Óriási köszönettel tartozom a csapatnak, hogy megteremtették nekem ezt a lehetőséget. Remélhetőleg ez csak egy volt a sok közül” – tette hozzá a tempójával is kitűnő Norris.

Igazság szerint alaposan felgumizott pályán, ultralágy gumival érte el legjobb idejét, ami Fernando Alonsóét is verte (Alonso keményebb keveréken teljesítette leggyorsabb körét az időmérőn), valószínűleg a McLaren is próbálgatott néhány újítást, amik beváltak, Norris teljesítménye így is egészen nagyszerű és szinte bizonyos, hogy hamarosan újra hallani fogunk a még mindössze 17 éves fiatalemberről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: