DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Hamilton: Kubica az egyik legjobb, aki ellen valaha is versenyeztem

A hungaroringi teszt miatt Robert Kubica az eddigieknél is jobban reflektorfénybe került. Komoly elismerést kapott a Formula-1 háromszoros világbajnokától, Lewis Hamiltontól, aki nagyra tartja a lengyelt.

Nagy nap lehet a szerdai Robert Kubica számára, hat és fél év elteltével újra hivatalos tesztnapon vezet Formula-1-es autót, külön öröm, hogy ez éppen Magyarországon történik. Ugyan két alkalommal már tesztelt idén nyáron, ám azok 2012-es specifikációjú versenyautók voltak, a nehezebben vezethető, fizikálisan a pilótát jobban igénybevevő idei konstrukcióba most először pattant be.

Nem kétséges, hogy rengeteg rajongó, pilóta és a média is óriási figyelemmel követi Robert Kubica minden lépését. Lewis Hamilton egyike azon számos pilótának, aki versenyzett évekig Kubica ellen, a brit nagyon elismerően szólt a népszerű lengyel versenyzőről. „Robert az egyik leggyorsabb és legjobb pilóta, aki ellen valaha is versenyeztem. A világ egyik legjobb versenyzője, ez biztos” – dicsérte korábbi riválisát a háromszoros világbajnok.

Kubica, Webber és Hamilton még 2010-ből


„Ha most is versenyezne, a világbajnoki cím egyik esélyese lenne, bár lehet, hogy már lenne is neki belőle néhány. Egy igazi, nyers, természetes tehetsége a sportágunknak. Szerintem nagy kár, hogy az utóbbi években nem volt velünk. Nem rohangásznak fel-alá a nagyszerű pilóták. Ha szűkítjük a kört, vannak néhányan, akik sokkal jobbak, mint a többiek és vannak egészen különleges pilóták, mint például ő” – folytatta Kubica dicséretét Hamilton.

„Ó, persze, hogy most nekem is rajta van az egyik szemem. Nagyon örülök, hogy velünk tesztel és figyelem, hogy megy neki és hogy végül tud-e versenyezni, vagy sem. Nagyszerű lenne, ha képes lenne rá fizikálisan is” – tekintett a jövőbe a brit ász, aki korábban is elmondta már, hogy nagyon várja, hogy Kubica visszatérjen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: