DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Hamilton kimerült

Lewis Hamilton számára a lehető legjobbkor jön a nyári vakáció, ugyanis minden téren kimerültnek érzi magát és csapatát. Belgiumtól azonban újra az élre várja magát és legyőzné Vettelt.

A háromszoros világbajnok brit pilóta a silverstone-i siker után a Hungaroringen kevésbé szerepelt jól, végül a dobogóról is lemaradt. Úgy érzi, ő maga és csapata is nagyon túlhajszolta magát, kimerült, fel kell töltődnie. Főleg azért, mert a kőkemény harc miatt 100%-os erőbedobásra van szükség ahhoz, hogy a Ferrarit az idei szezonban lenyomják.

Valtteri Bottas elengedte Hamiltont a Magyar Nagydíj közepén, hátha eredményesebben tudja majd támadni a Ferrarikat. Ez végül a verseny végéig sem sikerült neki, így az utolsó körben visszaadta a pozíciót finn csapattársának. Ezzel viszont nem 11, hanem 14 ponttal maradt le Sebastian Vettel mögött a világbajnoki összesítésben. Igaz, lehet, hogy hosszú távon többet nyert ezzel a gesztussal, de nehéz döntés volt ilyen szoros állásnál.

A Mercedesnek és Hamiltonnak is jól jön a pihenés


Hamilton korábban kijelentette, hogy egész karrierje legkeményebb csatáját vívja most a Ferrari ellen, így Spa előtt a teljes csapatnak jót tesz majd a kikapcsolódás. „Egészen biztosan jó időben jön a pihenés. Rettentően kemény fizikálisan, mentálisan és érzelmileg ez az év mindenki számára, beleértve engem is. Igaz, csak a saját nevemben beszélhetek, de ez a szezon eddig mindenkinek nagyon nehéz” – fogalmazott Lewis Hamilton.

„Mindenki hazamehet kicsit a családjához, majd frissen térhet vissza. Remélem, ösztönző leszek továbbra is a csapat számára, hogy még erősebbek legyünk, én is megpróbálok még tovább erősödni” – tette hozzá a háromszoros világbajnok. A brit ász egyébként nem kell, hogy csüggedjen, ez az év óriási hullámvasút eddig közte és Vettel között. Silverstone előtt például 20 ponttal vezetett a német pilóta, de a Brit Nagydíj után máris csak egy pont volt a Ferrari-pilóta előnye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: