DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért omlott össze a Mercedes kommunikációja

A címvédő alakulat alul maradt a Ferrarival szemben a Magyar Nagydíjon. Toto Wolff elmondta, a verseny nehéz volt csapata számára, és nemcsak az olasz alakulat jó tempója miatt.

A futam közben hallhattuk, amint Hamilton panaszkodik: nem hallja, mit mondanak neki a rádióban. Wolff elmondta, a csapat egész kommunikációs rendszere összeomlott egyetlen hiba miatt.

A Mercedes csapatfőnöke így emlékezett vissza a hibára: „Ez egy helyi hardware-es gond volt. Találtunk egy törést az egyik optikai kábelben, ami teljes sötétséget generált. Az egész kommunikációnk összeomlott és az összes adatunk elveszett. Nem tudtunk kommunikálni se a pitwall-on, se máshol.”

„Nincs rádió, nincsenek adatok, nincs TV jelzés. Valahogy sikerült visszahoznunk - és ennek ára is volt. Voltak olyan beszélgetések, amiket Lewis hallott, és olyanok is akadtak, amiket nem. Nehéz helyzet volt” - sorolta a nehézségeket az osztrák.

 wolff-radio-osszeomlas-2017



A Mercedes szakembere földöntúli teljesítménynek nevezte a kommunikáció megoldását: „Hihetetlen csapatjáték volt. Nagyon sok emberünk van Brackley-ben és Brixworth-ben, akik a rendszer helyett dolgoztak, hatalmas tömegű információval láttak el minket a rádióban. Volt olyan, hogy egyszerre hat vagy hét ember beszélt James Vowles-nek (a Mercedes stratégája), és közben próbáltuk meghozni a helyes döntést.”

Wolff Hamilton taktikájáról is beszélt: „Szerettük volna előbb kihozni, de azt mondta, hogy gyorsabban tud menni. Azt is mondta, hogy a gumik még jók, és kinn kellene hagynunk. Ez lehetséges, hogy nagy lépés lett volna a versenyen, mivel így is közel voltunk a végén a Ferrarihoz, de a sportban nincsenek feltételes mondatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: