DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Kifejezetten bizakodó a McLaren a Brit Nagydíj után

A McLaren még mindig nem tart ott, ahol kellene, de év elejéhez képest határozott javulást láthattunk Silverstone-ban, még ha ezúttal ez nem is járt pontszerzéssel. Beválni látszik az új motor is.

Bár Fernando Alonso kiesett a 35. körben a Brit Nagydíjon, azóta kiderült, hogy (szerencsére?) nem motorhiba okozta a lelassulást. Úgy tűnik, a Honda új erőforrása gyorsabb és megbízhatóbb, mint elődje, bár kétségtelen, hogy továbbra sem veszi fel a versenyt a Mercedes-Ferrari párossal, de komoly a lemaradás a Renault mögött is. El kell azonban ismerni, hogy láthatósan feljebb zárkózott a japán gyártó.

A Brit Nagydíjon a wokingiak pechére senki sem esett ki előlük, így Vandoorne-t nem meglepő módon a mögüle rajtoló Bottas és Ricciardo természetesen megelőzte, Felipe Massa pedig ismét jól taktikázott, így a belga pont kicsúszott a pontszerzők közül, 11. lett. Ám a versenyen a McLaren végig partiban maradt az eddig fényévekkel előttük futó Williams és Force India párossal.

A motor megbízhatóbb, a sebességen viszont még sokat kell javítani


„Kár, hogy pont a pontszerző zónán kívül végeztem, de sok pozitívumot láthattunk a hétvégén. A versenyen mutatott tempónk kifejezetten biztató, nagyon közel maradtunk a két Force Indiához és a Williamshez is egy ilyen pályán. Nem minden ment tökéletesen a futamon, a kerékcserém sem sikerült túl simán, Felipével szemben vesztettem is egy helyet. Nagy kár érte, mert nagyon hasonló tempóm volt vele, előtte végezhettünk volna. De hamarosan eljön a mi időnk” – nyilatkozta a futam után Stoffel Vandoorne.

Eric Boullier csapatfőnök is kiemelte, hogy Vandoorne folyamatosan csatában volt a pontszerző helyekért Massával és a két Force Indiával. Boullier nagyon várja a Hungaroringet, ahol a McLarennek minden eddiginél jobb esélyei vannak komoly pontszerző helyek elérésére. Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es projektjének vezetője is bizakodó.

„Biztató tempót láthattunk mindkét versenyzőnktől, Stoffel kifejezetten versenyképes volt a futamon is, utolértük a középmezőnyt. Nagyon nyomta neki, de sajnos csak a 11. hely jutott ma. Pech, hogy Fernando üzemanyagrendszerével gondok adódtak. Több pozitívumot is kiemelhetünk, az elmúlt versenyeken határozottan versenyképesebbek lettünk. A következő futam, a Magyar Nagydíj pedig különösen fekszik nekünk, ennek a csomagnak feltétlenül a legjobb, nem is lehet más a célunk, mint a pontszerzés” – fogalmazott optimistán Hasegawa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: