DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Ennél csak nagyobb lehet a nyomás

Lewis Hamilton beszélt arról, mit gondol a jelenlegi különbségről, ami közötte és Sebastian Vettel között kialakult. A brit úgy érzi, még bármikor visszafordíthatja a dolgot.

A Mercedes pilótája és a Ferrari éllovasa között tovább nőtt a különbség az Osztrák Nagydíj után, hiszen a német a második, míg a brit a negyedik pozícióban ért be a futamon. Ezzel a háromszoros világbajnok már 20 pontra távolodott Vetteltől.

Hamilton egyelőre nem idegeskedik a dolgon: „Nincs kristálygömböm, de nem tűnik nagynak jelenleg (a különbség). És hogyan fogom ezt visszafordítani? Még mindig hosszú a szezon a végéig, ez könnyen változhat, már akár egy futam alatt is.”

 hamilton-nyomas-spielberg-2017



„A nagyobb különbség nyilván nagyobb nyomást kreál, ha a következő versenyen valami rossz történik, vagy kiesik az ember, ami elkerülhetetlen a legtöbbünknek” - folytatta a Mercedes versenyzője.

Hamilton úgy gondolja, hogy a Ferrari pilótái sem ússzák meg gondok nélkül az idei szezont: „Biztos vagyok benne, hogy Sebastiannak sem lesz tökéletes éve, biztos, hogy Kiminek sem. Az is biztos, hogy velem is történni fog valami, mert még nem volt idén semmi gond, és egy műszaki hiba egy évben mindenkivel előfordul.”

„Természetesen nem jó, ha büntetést kap az ember, és nyolcadik helyről rajtol a harmadik helyett. Ez nagy különbség. De emiatt nincs itt a világ vége. Azt hiszem, a lehető legtöbb pontot értem el” - zárta gondolatmenetét a brit az elmúlt hétvégéről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: