DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Bottas elmondta, gondol-e a bajnoki címre

A finn F1-es pilóta a Red Bull Ringen aratott győzelmével 35 pontra közelítette meg Sebastian Vettelt a tabellán, több szakértő pedig egyértelműen a vb-cím esélyesei közé sorolja.

Most fájhat igazán a barcelonai motorhiba - Valtteri Bottas szezonbeli második győzelmét aratta Spielbergben, amivel alig több, mint egy futamgyőzelemnyi távolságra került az éllovas Sebastian Vettelhez képest a tabellán, Lewis Hamiltonnal szemben pedig mindössze 15 egység a hátránya. A Sky Sports szakértői, Damon Hill és Martin Brundle is a bajnoki esélyesek közé sorolja a finnt Red Bull Ringen mutatott teljesítményével, most pedig megtudhatjuk azt is, hogy maga az érintett mit gondol a nagy lehetőségről.



„Attól a pillanattól kezdve, hogy a Mercedeshez igazoltam, mi más is lett volna a célom?” - idézte a Motorsport az ambiciózus pilótát. „Mindig is ez volt a cél, de nem akarom nagy dobra verni az egészet. Még nagyon sok van hátra a bajnokságból, több mint a fele, és rengeteg pontot lehet szerezni. Ezzel a csapattal versenyről versenyre fejlődök, és úgy érzem, hogy egyre jobb leszek, még akkor is, ha néha nem nekünk jött ki a lépés. Hosszú még a szezon, de mindenképp ott leszünk a bajnoki címért folytatott harcban.”

A finn pilóta ennek ellenére úgy véli, versenyről versenyre halad az idei szezonban - mintha már hallottuk volna ezt valakitől, nem igaz? „Nem akarok nagyon gondolni rá, mert ahogy mondtam, még a szezon felénél sem járunk, és nem segít, ha már most ez jár az eszünkben. Ahhoz, hogy megnyerd a bajnokságot, minden hétvégéből a legtöbbet kell kihoznod, minden megszerezhető pontot be kell gyűjtened, kiegyensúlyozottnak kell lenned, és amikor lehetőséged van a győzelemre, nyerned kell. Semmin sem változtat, ha most elkezdenénk a bajnoki címre gondolni. Versenyről versenyre, sőt, edzésről edzésre, körről körre kell haladni.”

Toto Wolffnak, a Mercedes sportigazgatójának nincsenek félelmei, hogy esetleg két vb-aspiránst kellene menedzselnie. „Már találkoztunk hasonlóval a múltban” - utalt az osztrák Lewis Hamilton és Nico Rosberg csatáira. „Ne felejtsük el, hogy a két pilóta közötti dinamika teljesen eltérő. Lewis számára nagyon fontos volt, hogy Valtteri, ne pedig Sebastian nyerje meg a versenyt. Még nem járunk féltávnál, de már most számolgatjuk a pontokat. Úgy vélem, Lewist minden balszerencse elérte, ami csak lehetett: cserbenhagytuk a fejvédővel, aztán a váltóval. Itt az ideje, hogy Silverstone-ban visszavágjon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: