DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Stroll és Perez is vétett a szabályok ellen

Lewis Hamilton önhibáján kívül kapott büntetést (váltócsere miatt öt helyes rajtrácson való visszasorolást), Lance Stroll és Sergio Perez viszont maguknak köszönhetik a versenybíróság ítéletét.

A Williams kanadai pilótája a pénteki szabadedzések során nem vette figyelembe a bokszutca behajtónál felfestett fehér vonalat, pedig az FIA külön felhívta erre a figyelmet ezen a pályán, hogy behajtáskor (tekintettel a domborzati körülményekre) az elejétől kezdve a vonaltól jobbra kell haladnia a versenyzőknek.

Stroll átlépte a vonalat, de mivel a stewardok szerint nem volt veszélyes a manőver, így megúszta egy megrovással. Strollnak ez az első ilyen büntetése pályafutása során, így még nem kell aggódnia. Ha egy éven belül valaki három megrovást kap, az automatikusan 10 helyes rajtbüntetést jelent.

Perez pénzbüntetést, Stroll megrovást kapott


Sergio Perez pedig a sebességhatárolóval állt hadilábon. A Force India mexikói pilótája a második szabadedzésen egy alkalommal a megengedett 80 km/h helyett 102 km/h sebességgel gurult a bokszutcában. Ez 1000 eurójába került a rutinos pilótának.

Hamilton tehát biztosan a legjobb esetben is a 6. rajtkockából rajtolhat majd vasárnap a büntetés miatt, így igazán izgalmas lehet az Osztrák Nagydíj. Vajon képes-e onnan is nyerni a háromszoros világbajnok?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: