DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

A Mercedes többet várt az időmérőtől

Noha Valtteri Bottas pole-ból kezdheti meg az F1-es Osztrák Nagydíjat, a brackley-i alakulat nyilván nem lehet teljesen boldog, hiszen Lewis Hamiltonnak mindössze a nyolcadik helyről kell majd indulnia.

Romain Grosjean pálya szélén veszteglő autója miatt senkinek sem volt lehetősége arra, hogy javítson korábbi köridején, így Valtteri Bottas maradt az élen, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton előtt. A Mercedes brit pilótája utolsó próbálkozása alkalmával hibázott, így nem tudott előrébb lépni, melynek következében a lehetséges hatodik helyett csak a nyolcadik helyről indulhat majd a spielbergi futamon, váltócseréje miatt.



„Vegyes érzéseim vannak” - kezdte nyilatkozatát Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója. „Valtteri tökéletes munkát végzett ezen a délutánon, folyamatosan felépítve teljesítményét, melynek eredménye a pole-pozíció lett. Idén nagyon kis hátránnyal maradt csak le, ezért nagyszerű, hogy most néhány századdal övé lett az elsőség.”

„Ami Lewist illeti, tudtuk, hogy egy hegyet kell megmásznia a váltócsere miatt. A Q2-ben, szuperlágy abroncsokon mutatott tempója megmutatta, hogy jól áll a futamra, de sajnos az egyes kanyarban hibázott, így csak a harmadik helyen végzett a végén. Mivel azonban más abroncson indul majd, van lehetősége a javításra a versenyen. Minden a helyén van ahhoz, hogy izgalmas versenyt lássunk majd, ráadásul az időjárás is beleszólhat az események alakulásába” - tette hozzá a szakember.

James Allison, a Mercedes technikai igazgatója sem volt teljesen elégedett a szombaton látottakkal. „Az igazat megvallva kicsivel többet vártam, de nem hangzik túl hízelgően, ha nem örülnénk Valtteri ragyogó pole-jának és Lewis harmadik helyének - Lewis Q2-es tempója alapján sokat várhat a futamtól. Nagyon érdekes versenyünk lesz, ahol eshet az eső, és kihasználhatjuk az előttünk adódó lehetőségeket ezen a megtévesztően trükkös pályán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: