DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen szerint ha esni fog, az az ő napjuk lehet

Max Verstappennek két kívánsága van az Osztrák Nagydíjra, ebből az egyik, hogy essen az eső a versenyen, mert akkor érdemes lesz őket nézni, nagyot villanthatnak majd.

Elsőszámú kívánsága azonban természetesen az, hogy végre megbízhatósági probléma nélkül teljesíthessen egy hétvégét. A holland ász arra számít, hogy ha megbízhatóan teljesít végre a Red Bull és még az égi áldás is megérkezik a pályára, akkor vasárnap az ő napjuk lehet.

Verstappen a legutóbbi hat futamból négyszer volt kénytelen kiállni a versenyből, egyszer sem saját hibából, ráadásul háromszor a versenyautója romlott el, legutóbb éppen Bakuban, remek helyről állt ki motorhiba miatt. A holland első dolga az volt Azerbajdzsán után, hogy kitisztítsa a fejét. Hogyan oldotta meg?

„Nagyon egyszerű a dolog. Áthívod néhány barátodat és jól érzitek magatokat. Ezzel tökéletesen újraindítod magad a következő versenyhétvégére, ahol a legjobbadat adhatod ismét. Persze, hogy nagy csalódás volt az elmúlt időszak, de mit tehettem volna ellene? Minden hétvégén a lehető legtöbbet kihozom az autóból és megpróbálom befejezni a versenyt” – nyilatkozta Max Verstappen.

Verstappen esőt és megbízhatóságot szeretne


Ricciardo és Verstappen is elégedett az RB13 aero fejlesztési csomagjával, amit Barcelona óta használ az istálló, de természetesen a holland versenyző is tudja, hogy még így is jócskán van lemaradás a Mercedes-Ferrari pároshoz képest. Az osztrák versenyhétvégére az égiek segítségét is kérné.

„Tavaly a Mercedes dominálta a mezőnyt itt, most a Mercedes-Ferrari páros, így még nehezebb a dobogón végeznünk. Cselesnek és kitartónak kell lenned és kimaradni minden balhéból, közben reménykedni, hogy a motor sem adja fel a küzdelmet. Talán az időjárás segíthet rajtunk. Szuper lenne, ha esne az eső, bocsánatot kérek a lelátón ülő rajongóktól, de egy esőverseny megoldaná a napunkat” – tekintett előre Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: