DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nagyon várja a csatát a Ferrarikkal

A Mercedes brit pilótája problémamentes napot teljesített az F1-es Osztrák Nagydíj helyszínén - mindkét szabadedzésen ő lett a leggyorsabb, így érthető, hogy magabiztosan várja a folytatást.

A pénteki nap Lewis Hamiltonról szólt a Red Bull Ringen: a brit versenyző mindkét szabadedzésen a legjobb időt autózta, mindkét alkalommal körrekordot futva. A pontverseny második helyén álló pilóta egyelőre megingathatatlannak tűnik, de nagyon várja már, hogy összecsapjon a Ferrarikkal. „Remek péntekünk volt, és eddig nem fájhat semmi miatt a fejünk, és nem panaszkodhatunk” - mondta Hamilton péntek délután.

„Az egyik gyertyát ki kellett cserélnünk a motorban a második edzés alatt, de a srácok nagyszerű munkát végeztek, és el tudtuk végezni a programunkat. Ami a legfontosabb, hogy az autó hihetetlenül gyorsnak tűnik itt, már most sikerült remek egyensúlyt elérnünk vele, így egyből jól éreztem magam benne. Sőt, sokkal gyorsabbnak tűnik a tavalyi autóhoz hasonlítva. A csapatszellem nagyszerű, izgalmas csatát várok a Ferrarikkal ezen a hétvégén” - tette hozzá a háromszoros világbajnok.



Amíg Hamilton két első, addig csapattársa, Valtteri Bottas két harmadik helyen gyűjtött, délelőtt majd négy tizedes, délután pedig alig több, mint két tizedes hátrányban. „Jól kezdtük a hétvégét, jól érezzük magunkat a csapaton belül, az autónk pedig nagyon gyors” - mondta a finn. „Nagyszerű volt látni, hogy azok a fejlesztések, melyeken a srácok olyan sokat dolgoztak, már az elejétől fogva beváltak.”

„Aerodinamikai szempontból előre tudtunk lépni Baku után, ami bátorító. A pálya viszont büntet, ha hibázol. Ezeket határokat keresgettem, de ebből is lehet tanulni. Az autó egyensúlya remek, de még szükség van némi finomhangolásra ahhoz, hogy megfelelő legyen az időmérőre. A Ferrari itt is erősnek tűnik, ezért nagyon érdekes hétvége áll előttünk” - tette hozzá a Bakuban második helyen záró pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: